Factory OC'ed card, How far can i push it? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-12-2006, 12:37 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 47
Default Factory OC'ed card, How far can i push it?

A month ago I got a 6800GS for my first self built comp. I love it and it works great. Never expected to get a 3113 on 3dmark 06 considering my system. Ive got a few questions maybe someone could answer/ The card came overclocked from the factory with 470mhz/1.1ggz respectively. Im assuming 425mhz/1ghz would be a stock 6800gs. Im wondering what exactly does a company do when they when they make a card overclocked considering that we overclock a vid card with a software rpogram and can change back when ever needed to do so. I have looked several places and not seen any posts pertaining to factory oced cards. My second question is, will this make it possible for me to overclock it further than a stock 6800GS or in the end am I going to end up with the same. The best settting I can get right now would be a 520mhz/1.167ghz and it still be stable and no artifacts even from 3dmark06. What would I possibly need to adjust for me to push it a but further. I have only adjusted the speeds and the pci-e bus is at 102. My temp are great so that wont be an issue currently. GPU sits at 53c full load. Thanks for your time
__________________

hednik is offline  
Old 03-12-2006, 02:08 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 686
Default

I think that factory OCed cards come with better coolers so they can "definetely" OC it to the new speed. So you most likely will get better OC results with ur card than a stock one. -Charlie
__________________

__________________
slick_tech15 is offline  
Old 03-12-2006, 05:44 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 47
Default

Bah now the card has decided ot let me OC it to 550/1300. i have no idea why it will now. Gonna try 3dmark06 see how she holds up
hednik is offline  
Old 03-12-2006, 06:01 PM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,294
Default

**** man see ppl where right the PCi-E 6800gs's oc like mad. Also, you wont get better OCs than anybody else because they just write i higher clock speed in the bios. Basicaly you have the same card as regular ppl but the stock speed is just a notch higher thats all.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 03-12-2006, 09:27 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 686
Default

wow that is a really nice oc, nice job! -charlie
__________________
slick_tech15 is offline  
Old 03-12-2006, 09:45 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

D a m n skippy that's a nice overclock!! You could replace the stock thermal paste with some Arctic silver 5 or get a new GPU cooler if you want to get it higher. Do you have and PCI-e voltage settings in your bios? If you do try upping that a little bit and see if you can bump it up a bit more.
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 03-12-2006, 10:12 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 742
Default

**** my 7800gtx only goes to 505/1395 and i get artifacting after 30 minutes of playing bf2 like that. i got a sh*tty 7800gtx i think. it sucks. lol
wtk pro l is offline  
Old 03-12-2006, 10:20 PM   #8 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,294
Default

What brand? Your system could be not ventilating right for efficient cooling as well.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 03-12-2006, 10:31 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 742
Default

eVga. its supposed to be a good card. and no im not gettin good ventilation but i have a ghetto rig with two fans blowing right on it, but in 3dmark05 it still tops off at 70 C and i get some artifacting on the firefly forest part.
wtk pro l is offline  
Old 03-12-2006, 10:41 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Dude if your getting artifacting drop the clocks down a bit or get some better cooling.
__________________

__________________

reggie_da_man is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.