Error message - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-29-2006, 02:31 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 213
Default Error message

specs:

amd 64 3000+ (1.8 ghz default)
asus a8v - e deluxe mobo
1 gig ram corsair



recently ive been trying to over clock my cpu. at first i got it up to 9x 230 (2 ghz). but when i put it to 235 it would give me the message "system failure due to overclock"

i then turned "PCIEx clock sync. to CPU" and "PCI Clock sync. to CPU" off. Then i was able to put it up to 9x 260 (2.3ghz).

today i started my pc and it gave me the messege "system failure due to cpu overclock" so i restarted checked the mhz and it was still 2.3.

these are pictures i took of the default bios.

http://img71.imageshack.us/img71/336/pict0082fx0.jpg

http://img49.imageshack.us/img49/7762/pict0083ml2.jpg

http://img49.imageshack.us/img49/5254/pict0084za8.jpg
__________________

rx7i2 is offline  
Old 12-29-2006, 02:49 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Turn off spread spectrum, and keep the "PCIe clock sync. to CPU" and "PCI clock sync. to CPU" disabled.

Then, find your Hyper-Transport configuration, and change it so that it's at 800MHz. Some allow you to change from like 1000Mhz, 800Mhz, 600Mhz...etc, or some have a divider. If you have a divider, put it at 4x.

Basically you want the HTT link to run as close to 1000MHz as you can, without it going over.
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 12-29-2006, 03:03 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 213
Default

ok i turned off the speed spectrum, but i cant seem to find the Hyper-Transport configuration

on cpu z it says my HTL is 1300.
rx7i2 is offline  
Old 12-30-2006, 12:59 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Yeah, that's too high.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.