Editing Pagefile? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-07-2006, 02:00 PM   #1 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Editing Pagefile?

hey, i have a question, i need to get my dark messiah working correctly.. and it seems i have to change my pagefile...

how do i do so?
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 11-07-2006, 02:03 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Right-click "My Computer", go to "Properties", go to the "Advanced" tab, then go to "Settings" under the 'Performance' block, then go to "Advanced", then click the "Change" button in the 'Virtual Memory' block.
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 11-07-2006, 02:07 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

what would editing your page file do for a vid game? as far as editing you mean increasing it? most video games wont even put data in the page file.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Old 11-07-2006, 02:09 PM   #4 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

well dark messiah does, all the textures are preloading and can use up to 600mb, and my card is only 256.. thus needing to page file...

check out the dark messiah forums.. they're suggesting everyone puts their pagefile up to 8000mb's or something like that....

this is probably the buggiest game i've ever played in my life...

it runs off of steam... and everything is just so ****tily made... that they're asking me to play on low.... with a 200 dollar graphics card.. just rediculous.. its freakin stupid... and to solve everyones problems.. they're just saying.. just wait for the patch!
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 11-07-2006, 02:11 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Ummm...

I don't believe increasing your pagefile will affect your videocard memory in a positive way. Though, I may be wrong....
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 11-07-2006, 02:22 PM   #6 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

well talk to the ubisoft crew... not me... lol, i think they're a bunch of morons that don't help people... i'll link you to the forums myself...

http://forums.ubi.com/eve/forums/a/t...5?r=8001033105

thats my topic up there with my error... and the ubi people just send me some stupid links to more links.. to more links.. and its retarded...

i had another topic that went unanswered there as well

btw, thanks for helping me with the pagefile
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 11-07-2006, 02:43 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

I'm surprised.

Usually Ubisoft is very top notch in their games, or atleast I thought so.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 11-07-2006, 02:49 PM   #8 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

i don't feel like playing right now.. but i'll see if this works... thanks again...

and yes, i also thought a huge company like ubisoft would be top notch with these things

but i guess thats what happens when you have millions of nerds complaining that the game isnt out yet... lol, you get a beta launch
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 11-09-2006, 01:12 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 101
Default

yea if they tell u to increase it to 800mb thats not good specially if you have more then 512ram xp requires 1.5 times the ram for a good pagefile size just incase it needs to do a mem dump, if you set it as a perminent size make sure its a least 1.5 times ur ram or ur screwed if u get a bsod
__________________

__________________
-E6300 Intel Core Duo 1.86GHz
-ASUS P5NSLI Motherboard
-OCZ PC6400 800MHz 4x1GB Platinum series
-XFX 8800GTX
-OCZ Gamer Xtream 700W PSU
-2x160GB WD HD in RAID 0
-Antec Nine Hundred case
icantflybfplane is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.