e8400 + maximus forumla - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-17-2008, 04:14 PM   #31 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: e8400 + maximus forumla

I would really call Asus tech support first before buying new RAM, even though I wouldn't normally tell people to call tech support, but you want to exhuast every possible option before spending money..
__________________

Ste is offline  
Old 02-17-2008, 04:37 PM   #32 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: e8400 + maximus forumla

yeah, I am in at 4.5 ghz. My ram is at... 6-6-5-15 ddr2-1000

but I had to crank up the vcore to get to the boot screen, but my ram only hung like 5 times, so that was good. I am at... 1.4625 vcore.

See if I can make a suicide in 3dmark, see what happens. -if I am running vista is it gonna be worse(cus I have to be running vista today...)

coretemp says I am idling at ... 48/49C on both cores
hardware monitor says the same thing. 45-50idle.
__________________

__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-17-2008, 07:53 PM   #33 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: e8400 + maximus forumla

thats pretty smokin hot for a 45nm core isnt it?
i wouldn't want my 90 or 65 nm AMD chips running that hot at idle.
isn't there a problem with the sensors on the 8400? or is CT just messed up? or do they really run THAT hot >.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 02-17-2008, 08:04 PM   #34 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: e8400 + maximus forumla

I read at tons of places that the sensors are just messed up. But the idle has not increased much, it idles at 40/42 on stock speeds. that is what coretemp says. I am gonna lap my processor and my hs, so that should help. But for 1.5ghz increase, the idle only went up 10C? that isnt bad. I still need to stress test and all, but I am waiting to reinstall xp. I will update more late tonight
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-17-2008, 08:43 PM   #35 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: e8400 + maximus forumla

hmmm i dont know. when i had my 3600 running at 3.1, idle only went up about 4-5 degrees. thats almost the same increase. my 5000 goes up about 1-2 (no voltage increase, at 3.2). i dunno, its whatever you are comfortable with i suppose.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 02-17-2008, 10:37 PM   #36 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: e8400 + maximus forumla

well to get to 4.5ghz I had to change my voltage from about... 1.2 to about 1.46... but I only had to up it to 1.3 to get it to 4.0 ghz. I think I will end up running it at 4.2 or so for 24/7 clocks. but I once I OC my gpu,I will do a suicide run at 4.5 and in XP, which I am off to install
__________________

__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E8400 vs Q6600? gl600 New Systems | Building and Buying 12 01-29-2008 04:29 PM
asus p5e and e8400 no post no video, fans spinning heartofalion Hardware Repairs and Troubleshooting 4 01-26-2008 08:47 PM
Motherboard for OCing the e8400 nOcLuE98 New Systems | Building and Buying 39 01-24-2008 03:26 PM
Hands-on With Optimus Maximus Osiris Monitors, Printers and Peripherals 2 11-22-2007 09:18 AM
New Asus Maximus Extreme dark strike1 New Systems | Building and Buying 10 11-22-2007 12:12 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.