E6600 Oc????? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-14-2007, 05:40 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 639
Question E6600 Oc?????

Okay, I have heard that the C2C's are great OC'ers, I began to OC my E6600 and it was going good but then once the FSB went over 280 it didnt post. I had to reset BIOS, Everything was on Auto except FSB

What are some good VCore, Ram Voltage etc, to work with

Currently at 2.52Ghz now, I cant get it any higher

Vcore now at 1.165V
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6600 @ 3400Mhz
Asus P5B-E
BFG 8800GTX OC
Samsung 400 GB Sata II
Corsair XMS2 2GB DDR2 800 5-5-5-12
Zalman CNPS-9700 LED
Antec Nine Hundred
Hp W2207 22" Widescreen Monitor
Windows Vista Home Premium
Silverstone ST60F 600W PSU
Razer Copperhead Tempest Blue Gaming Mouse
gmanych is offline  
Old 02-14-2007, 09:36 AM   #2 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

what kind and what speed is your ram?
what is stock ram voltage?
what are your ram timings?
have you tried to up vcore?
i dont think you want everything set to auto...
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 02-14-2007, 10:05 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

ill let you know what i have set since i have the same chip.

FSB = 370 with a 9x muliti, i can get it to 400 but its not as stable as i would like it.

cpu volts is stock @ 1.325 i think it is. this stuffs off the top of my head cuz im at work

Memory is DDR2 800 @ 900 with timings of 4-4-3-5, dont me mad you wish you had those timings lol(not like they matter much lol)my voltage is 2.1 although this depends on the ram cuz my old OCZ i needed 2.2 to push it.

what it sounds like is your not changing the ratio of the fsb to memory. so its your memory thats stoping you. i have mine set at a 2:3 and it works great.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Old 02-14-2007, 03:15 PM   #4 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

i do 1.33-1.35v ish for 337 fsb, and thast a smidgen over 3.0 ghz, you should give that a try

and change your ram multi to 1, auto is probably whats killing you, because it doesnt leave it at a 1:1 ratio
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-14-2007, 03:18 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
King X13's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 987
Send a message via AIM to King X13
Default

yeah but a 1:1 is going to underclock his ram, you think that worth it?
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
King X13 is offline  
Old 02-14-2007, 08:30 PM   #6 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

i honestly don't think he'll notice a difference in anything... unless he's running super pi or something of the sort...
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-15-2007, 02:47 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 639
Default

Ram is DDR2 800 5-5-5-512

1.8V for ram
__________________
Intel Core 2 Duo E6600 @ 3400Mhz
Asus P5B-E
BFG 8800GTX OC
Samsung 400 GB Sata II
Corsair XMS2 2GB DDR2 800 5-5-5-12
Zalman CNPS-9700 LED
Antec Nine Hundred
Hp W2207 22" Widescreen Monitor
Windows Vista Home Premium
Silverstone ST60F 600W PSU
Razer Copperhead Tempest Blue Gaming Mouse
gmanych is offline  
Old 02-15-2007, 02:57 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 639
Default

okay I put ram down to about DDR2 750 or something and I booted at 2.61Ghz

VCore - 1.3V

What FSB Voltage and Memory Voltage should I Use?

and also funny thing is when I went into bios with everything stock BIOS was reading VCORE at 1.16V. Whats with????

I have a 600W PSU with 4 12V Rails... WTF?
__________________
Intel Core 2 Duo E6600 @ 3400Mhz
Asus P5B-E
BFG 8800GTX OC
Samsung 400 GB Sata II
Corsair XMS2 2GB DDR2 800 5-5-5-12
Zalman CNPS-9700 LED
Antec Nine Hundred
Hp W2207 22" Widescreen Monitor
Windows Vista Home Premium
Silverstone ST60F 600W PSU
Razer Copperhead Tempest Blue Gaming Mouse
gmanych is offline  
Old 02-15-2007, 04:31 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 639
Default

Ok I found out what it was, when I put the Vcore up in Bios the actuall Vcore is about 1.1 when in bios it said 1.3. So now I put Vcore to about 1.4 in Bios and its really about 1.300

whats with?

I have CPU @ 3.00 Ghz now

heres super PI

__________________
Intel Core 2 Duo E6600 @ 3400Mhz
Asus P5B-E
BFG 8800GTX OC
Samsung 400 GB Sata II
Corsair XMS2 2GB DDR2 800 5-5-5-12
Zalman CNPS-9700 LED
Antec Nine Hundred
Hp W2207 22" Widescreen Monitor
Windows Vista Home Premium
Silverstone ST60F 600W PSU
Razer Copperhead Tempest Blue Gaming Mouse
gmanych is offline  
Old 02-15-2007, 09:12 AM   #10 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

^^lol that's even more sick^^
__________________

__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.