E6300 / Gigabyte DS3 overclocking (with pic) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-16-2007, 04:32 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 19
Default E6300 / Gigabyte DS3 overclocking (with pic)

My old ds3 died and I just got a new one (the quad core edition) and its working fine. Anyways, I overclocked the e6300 to 2.8 ghz and when I run 3dmark05 it crashes on the 3rd or 4th test.

Anyways, from the picture, do this settings look good/safe? I want to be safe more than anything, but I'd like to keep it fast. I idle at around 37c and load around 50 (big typhoon)



Also, my ram timing are horrible. 5-5-6-18. In the bios, am I able to make my ram faster? (G skill pc5400 667 2x1gb with heatsinks)

I'd like to get up to 3.0ghz stable, but I don't want to risk ruining the motherboard, any help will be appreciated.

As of now : 464 fsb, 1856mhz bus speed, 2.8ghz.
__________________

TravisaKaBiggie is offline  
Old 04-16-2007, 05:15 PM   #2 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: E6300 / Gigabyte DS3 overclocking (with pic)

thats a nice clock for a 6300....good job...
__________________

__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 04-16-2007, 09:01 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 19
Default Re: E6300 / Gigabyte DS3 overclocking (with pic)



Now I'm happy.

http://img183.imageshack.us/img183/3394/untitledoi8.jpg
TravisaKaBiggie is offline  
Old 04-16-2007, 09:07 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: E6300 / Gigabyte DS3 overclocking (with pic)

fuzzy...
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 04-16-2007, 09:44 PM   #5 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: E6300 / Gigabyte DS3 overclocking (with pic)

wow 3.4GHz overclock....as Borat would say..."Very Nice!"

Temps?
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 04-16-2007, 10:37 PM   #6 (permalink)
j12
Monster Techie
 
j12's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1,133
Default Re: E6300 / Gigabyte DS3 overclocking (with pic)

What cooling fan are you using for the cpu?
__________________

Laptop:
MacBook 2.2GHz Santa Rosa | 120GB HDD | 4GB ram
Desktop:
Intel C2D E6300 @ 3.2GHz | 4GB ram | 880GB total HDD space | Gigabyte P965-DS3 | eVGA 8800GTS 640mb | Corsair HX 520 | Audigy 2 ZS platnium | Antec 900
j12 is offline  
Old 04-16-2007, 10:40 PM   #7 (permalink)
Self Proclaimed Immortal
 
hmammen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: lounge 146 (Euless TX)
Posts: 2,679
Send a message via AIM to hmammen Send a message via MSN to hmammen Send a message via Yahoo to hmammen
Default Re: E6300 / Gigabyte DS3 overclocking (with pic)

Very nice indeed!
__________________

Posted from my Nexus7
hmammen is offline  
Old 04-17-2007, 12:38 AM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 19
Default Re: E6300 / Gigabyte DS3 overclocking (with pic)

I'm using a big typhoon.

Idle temp : 40c
Load : 52c
TravisaKaBiggie is offline  
Old 04-20-2007, 12:11 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Location: Texas
Posts: 1,164
Send a message via AIM to ThirdLeft152
Default Re: E6300 / Gigabyte DS3 overclocking (with pic)

that is an extremely nice oc. i wish my board could hit 486 fsb lol. i might be picking me up one of those ds3's lol...
__________________

My gaming rig:
ASUS P6T | i7-920 D0 @ 4.0GHZ - 1.25v w/ H50
GTX 460/768MB (750/1500/2000) | 12GB Corsair DDR3-1600 @ (8-8-8-24)
2 x PS-100 32GB SSD Raid 0 | 4 x WD 750GB Raid 5 | Corsair 620HX
Asus 21.6" LCD (1080p) | LG 32" TV (1080p)
Logitech G15 | Logitech MX518 | Logitech MX1100 | Razer Mamba
Heatware | http://www.heatware.com/eval.php?id=59417
ThirdLeft152 is offline  
Old 04-23-2007, 11:53 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 647
Default Re: E6300 / Gigabyte DS3 overclocking (with pic)

yeah, congrats...and for the record, I've read that the Core 2 Duo's don't really take advantage of the lower latencies...Can't remember where I read it tho :S. Just something you might want to know. I got my E6400 up to 3.8Ghz and it was running fine on just fans but I didn't feel it was necessary (roughly same temps as you)
__________________

__________________
Antec NeoPower 650W
Gigabyte EP45-DS3R
Intel Core 2 Duo E8400 (w/ Arctic Freezer 7)
4GB DDR2-1000 G.Skill
Sapphire x1950 Pro 512mb (w/ V700)
250GB, 500GB and 1.5TB Seagate Barracudas (2.25TB total)
Fatal1ty XtremeGamer sound card *** generic TV tuner
Xclio 3060 case *** HannsG 22" monitor
XP Pro / Ubuntu 7.10 *** Razer Copperhead and Tarantula
jordo_99 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gigabyte DS3 ****ing me off RockyZ Overclocking and Modding 6 04-16-2007 04:41 PM
Gigabyte DS3 ThirdLeft152 New Systems | Building and Buying 6 04-10-2007 08:44 PM
Overclocked my E6300 TheMajor Overclocking and Modding 11 04-09-2007 05:02 PM
Overclocking Help on a Sony Vaio VGC-RB50 samuelsteven Overclocking and Modding 1 04-05-2007 05:12 AM
Overclocking on a Non O/C enabled Mobo. Oreo Overclocking and Modding 2 04-02-2007 06:21 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.