duh... help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-19-2007, 03:39 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
WarrenX's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 197
Default duh... help

ok, like check my specs, and your probably sayin "hes got an ok system, but mines better" and trust me i believe u, but i figured with this system i could play games at high setttings (usually maxed out) and have little or no probs, i did in fact have no probs doin this for a year, everything was bumpin and this system was churnin out killer performance, and then i hit a problem which i could not solve (blue screen of death type) so i had to format and reinstall windows, ok so thats done, now my preformance has been crippled, ive installed on this new windows build everything i can think of, drivers (NGO) dual core optomizers (both amd and windows), pc pitstop optomize, etc. and my fps on my games (on maxed settings) has fallen significantly. What is going on, could this be a faulty/corrupted windows (everything else seems to be ok), also to note, my 7800GT (which i think is source of prob) has bubbles on its lable (like heat bubbles) so maybe its damaged, i dont know, it runs at normal capacity 450/2014, ahh whats going on, like yah, just laggy system performance, any suggestions, specifically on ways to diagnose prob will help, thanks.
ps. 3d Mark 06 --> 38XX-39XX
-Warren
__________________

__________________
R.I.P. Danny L. Trotter
14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
WarrenX is offline  
Old 02-19-2007, 03:45 PM   #2 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

450/2014 is nowhere near normal clockspeed on a 7800gt!!
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-19-2007, 04:08 PM   #3 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

RMA the Video card.

Whats your cooling setup? Room tempature?

Program to moniter Temps?
Speed fan/everest?
Ste is offline  
Old 02-19-2007, 08:19 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

He could be doubling the memory speed after it was already doubled. Stock is 500. If the program showed it already doubled at 1,000 and he read online or was told memory on a video card is doubled, he could have came to the conclusion it was running at 2,000.
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 02-19-2007, 10:03 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
WarrenX's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 197
Default

what is a normal clock speed/mem speed for 7800GT?
__________________
R.I.P. Danny L. Trotter
14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
WarrenX is offline  
Old 02-19-2007, 10:26 PM   #6 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

like my 6800gs... it actually says 2000mhz for it in my nvidia control panel... it's weird...
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 02-20-2007, 01:29 AM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Stock 7800 gt's from nvidia themselves are 450/1000.
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 02-20-2007, 06:47 AM   #8 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default

Quote:
Originally posted by Pepsiboy700
He could be doubling the memory speed after it was already doubled. Stock is 500. If the program showed it already doubled at 1,000 and he read online or was told memory on a video card is doubled, he could have came to the conclusion it was running at 2,000.
Heh, I did that... Shumway very kindly put me straight...

**** Nvidia control panel, making us sound stupid!

And, it sounds like that card might be dying... Or somehow the setting got messed up...
__________________

__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.