Did I get an excellent 2500+? WTH!? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-27-2004, 04:58 PM   #11 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
Nubius is your 2500+ XP Mobile multi's unlocked.

Neosteve
I have a 35w 2400+ XP-M and the multipliers on the mobiles are never locked

It's mainly the 2400+ XP where you gotta look at the week inwhich it was made to see if it was before week39, before they started super locking their chips.

My Vcore is a little bit higher than everyone elses....kinda sucks =/ but I can still manage to keep it cooler than most anyone else too lol.

2.4GHz for me would take like 1.75 or so, can't believe you can hit that at 1.625 4W4K3...I'm so jealous!
__________________

Nubius is offline  
Old 12-27-2004, 05:41 PM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 529
Send a message via AIM to alecjahn
Default

It did fine over night (well, 6-7-hours instead of 12...) but oddly it locked on me during Counter-Strike this morning. Poo! Oh well, 1.7 volts isn't bad.
__________________

__________________
You're the guy from that hamburger train, right?
alecjahn is offline  
Old 12-27-2004, 05:42 PM   #13 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,277
Default

i like my 3200+ at 2.4. it runs fine for me.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 12-27-2004, 05:52 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
2.4GHz for me would take like 1.75 or so, can't believe you can hit that at 1.625 4W4K3...I'm so jealous!
With fluctuation it will be from 1.6-1.65v but under load its almost alwasy 1.6v-1.62v. I hate fluctuation! Wonder if it would run at 1.6v in BIOS...

[img=http://img69.exs.cx/img69/3383/24208iv.th.jpg]

Edit: Well instead of lowering voltage i just went and jumped to 225*11 @ 1.625v and it worked lol. Gonna run NFSU for a few hours to make sure, but it passed super_pi and pcmakr04' already. 225MHz 2.5-2-2-5 @ 2.65v is pretty awesome for CH-5 RAM i think...i hope it proves to be stable. if so then 228*11 will be next step, 2.5GHz on 1.625v would be insane.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 12-27-2004, 10:44 PM   #15 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
225MHz 2.5-2-2-5 @ 2.65v is pretty awesome for CH-5 RAM i think...i hope it proves to be stable. if so then 228*11 will be next step, 2.5GHz on 1.625v would be insane.
Bah! Yeah that'd be insane. I forbid you to do it! Man i wish I could have that low of Vcore. My temps would probably constantly be in the 20's Celsius lol.

Those timings are your RAM are awesome considering it's overclocked and aren't they rated 2-3-2-6 stock?

Not only that but only 2.65 dimm!! Yeesh....you're gonna wake up with a missing CPU and RAM muahahahaha

Quote:
awesome for CH-5 RAM
I'm assuming you gotta look at the RAM stick, but how do you find out what kind of actual chips they are using?

I'm still debating whether or not to get those Platinum Rev 2's

I know it'd make my system scream especially considering about every article I read showed it hitting DDR550 Speeds.

They had 275MHz with 3-4-4-8 timings....pretty loose timings but still, I had a chart showing the increase and whatnot and that's about where you hit that trade off between MHz and Timings for the most optimal speed and memory transfer.
Nubius is offline  
Old 12-27-2004, 11:04 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
[B]Not only that but only 2.65 dimm!! Yeesh....you're gonna wake up with a missing CPU and RAM muahahahaha
WHAA!!! It takes 1.65v to hit 228*11 but that means i can probably get 230+*11 at 2.65v too i hope. They are stock 2-3-2-5, but will only run 2-2-2-5 under 217MHz...past that no boot. 2.5-2-2-5 will get me anywhere form 218-240+...but PSU wont let me go anywhere past 238MHz i believe.

Quote:
Originally posted by Nubius
I'm assuming you gotta look at the RAM stick, but how do you find out what kind of actual chips they are using?
Thats one way, but they have charts (Google) that will tell you what type of chips your memory uses. For the OCZ EL PC-3200 DualChannel Platinum kit they use A) Promoss Mosel Vitelic B) Winbond CH-5.
The Winbonds are better at overclocking and take much less voltage than the Promos, so i think those are the ones i have. I'm almost positive my first kit was Promos as they wouldn't do 1MHz over 215FSB no matter what voltage or timing, and they had lots of memtest errors even at stock...so maybe they were just defective.

http://img28.exs.cx/my.php?loc=img28...=228x116mo.jpg
http://img95.exs.cx/my.php?loc=img95...228x1120dp.jpg
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 12-27-2004, 11:10 PM   #17 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
2.5-2-2-5 will get me anywhere form 218-240+...
That's insane though, bumping down the timings, especially the Ras to Cas, last time I knocked that down it was error city so it's surprising you can bump that down and go up in MHz

I want those Platinum Rev2's but then also I don't want to have to remove my motherboard to add to NB cooling =/

I think if I get them I'll see how far they can go without needing to adjust any NB settings.

Sucks I can't get temp monitoring though for it =/

Also I can't see those two images you linked. They are shrunk so the text is all garbled.

You got a temp probe for your memory btw?

What's the local and remote temps? Guessing the 39C is your NB temp?

And why won't speedfan read my temp! =P
Nubius is offline  
Old 12-27-2004, 11:19 PM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
Also I can't see those two images you linked. They are shrunk so the text is all garbled.

You got a temp probe for your memory btw?

What's the local and remote temps? Guessing the 39C is your NB temp?

And why won't speedfan read my temp! =P
Click on the image, it should expand to full size. it does for me...

It's built into the motherboard (DIMM sensor). I narrowed it down because when i increased my DIMM voltage it went up, and when i lowered my DIMM or sat idle itw went down.

Yes Local is Chipset (after clearing CMOS or shuttin off PSU it resets all my titles to default..i usually have them set to Chipset or NB or sumthin) gottta fix that.

The Remote temp is my HDD, sitting idle it doesnt get hot at all. Also have to rename that. SATA on this board is kinda "iffy" and every reboot it will sometimes detect the sensor, sometimes it wont. if i dont mess with FSB or anything it will detect it at every boot...but i went from 225-228 so it renamed it again. kinda annoying.

I'm not sure why it wont work with your board...you have latest chipset drivers and all that? I never had a problem running it...
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 12-27-2004, 11:24 PM   #19 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
Click on the image, it should expand to full size. it does for me...
lol duh, I didn't even click on it lol, I did 'save as' and just saved em to desktop and forgot to take out that I didn't see them because I did...just took a longer route.

You know what, I probably don't have the absolute latest chipset drivers...never updated them, simply installed them via the motherboard drivers....I should look into that...any particular set of drivers work the best or just merely look for Abits updated ones?

That's crazy...you need to live near me and show me this stuff

Like I said when I tried choosing sensors, I have 3 to choose from and they always show -47C, 48C, and one says 120C.....

the only one that could remotely be true is 48C but even that's too high for even the NB =/
Nubius is offline  
Old 12-27-2004, 11:31 PM   #20 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by Nubius
Like I said when I tried choosing sensors, I have 3 to choose from and they always show -47C, 48C, and one says 120C.....

the only one that could remotely be true is 48C but even that's too high for even the NB =/
I just went to Abit and got the latest. I need to check again myself and see if there is anything newer.

I have that negative temp too quite odd. If you are using the stock NB cooler and are on 1.7v it is somewhat resonable temp...but still kinda high. it takes 2.0v for mine to get that hot on a copper HS.

EDIT: www.nvidia.com also has NF2 unified drivers, those might be later than Abit's (2002). I haven't tried them...but i might...
__________________

__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.