Dfi Mobo - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-15-2005, 03:51 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 195
Default

Also, if your looking for a board you can just plug in a play, do NOT get a DFI. There is a steep learning curve associated with this board, and it WILL be tricky to get running exactly how you need it to be.
__________________

__________________
-=Complete!=-

-DFI Lanparty NF4 Ultra-D
-AMD 64 3000 Winnie
-eVga 6600GT (PCIe)
-Mushkin Dual Pack PC3200 (512 X2)
-80gb WD SATA HDD
-Lite-On CD-RW
-Creative Live! Series 5.1 surround sound w/subwoofer
-Fans Galore
CreditSolutions is offline  
Old 03-15-2005, 03:53 PM   #12 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 284
Default

i never knew that, well then you should get an Abit.
__________________

comrad is offline  
Old 03-15-2005, 03:58 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 195
Default

Quote:
Originally posted by comrad
i never knew that, well then you should get an Abit.
I wish I had gotton an Abit. Dont get me wrong, the DFI is a sweet board if you can set it up without tearing your hair out. Its been such a pain so far, though.
__________________
-=Complete!=-

-DFI Lanparty NF4 Ultra-D
-AMD 64 3000 Winnie
-eVga 6600GT (PCIe)
-Mushkin Dual Pack PC3200 (512 X2)
-80gb WD SATA HDD
-Lite-On CD-RW
-Creative Live! Series 5.1 surround sound w/subwoofer
-Fans Galore
CreditSolutions is offline  
Old 03-15-2005, 06:29 PM   #14 (permalink)
I Rule You
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 543
Send a message via AIM to FadingTheory Send a message via Yahoo to FadingTheory
Default

I have a DFI, and its awesome. I've only incountered two problems.

1. I had a hard time getting into the BIOS after the first time I did. The reason was, DFI sets it up automatically so that the DFI logo displays at boot. This overlaps the initial POST screen, which goes by WAY to fast (this board just flies). Of course, after button mashing, I got into the BIOS and shut it off. Now, no problem.

2. Theres just too many overclocking feature for RAM. I initially wanted to just tweak timings, to an extent that can barely be called overclocking (I mean that in the sense that it wouldn't do much good), but I dont understand must of the settings. Its great motivation however, and I'm checking out each thing more and more. I'll get it soon.

I full support DFI lanparty UTs.
__________________
Iraq... whee.
FadingTheory is offline  
Old 03-15-2005, 06:34 PM   #15 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

From what I read the Fatal1ty board is crap. It's increase in price isn't justified with enough performance. They try to make it sound like a great gaming and OC'ing board, but it's really jonathen just exploiting his name for money.

Wait for the Radeon Xpress 200 board....that thing will have like...RAM voltage up to 4, Vcore up to 3, water cooling for the mosfets...don't like the colors, but if they do it right it will turn out to be THE overclocking board.

Quote:
. Theres just too many overclocking feature for RAM. I initially wanted to just tweak timings, to an extent that can barely be called overclocking (I mean that in the sense that it wouldn't do much good), but I dont understand must of the settings. Its great motivation however, and I'm checking out each thing more and more. I'll get it soon.
Go here:

http://www.dfi-street.com/forum/show...&threadid=3393

Scroll way down until you see black text that says DRAM TIMINGS, the green will be timings you are familiar with and understand. The blue will be all those that you don't so you can learn
Nubius is offline  
Old 03-15-2005, 06:38 PM   #16 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Yeah, DFI favors people that really know what they are doing. Thats why their mobos have so many options. That Fata1ty mobo is just insane. It has so many cooling features. I seen it at Fry's saturday. It comes in this awesome big black box, its so well designed. Everything rules about that mobo.

They have a picture of that nerd on the mobo box. Its probably the funnest picture ever. Instead of fitting himself, he has this picture of him, acting all hard hahaha.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 03-15-2005, 09:13 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: Ohio, on the Lake. Its my backyard :)
Posts: 296
Default

Quote:
Originally posted by CreditSolutions
Also, if your looking for a board you can just plug in a play, do NOT get a DFI. There is a steep learning curve associated with this board, and it WILL be tricky to get running exactly how you need it to be.
eh, imma have to disagree with that, maybe i was just lucky this time but everything i got on my mobo went in with out a hitch cept the damn floppy( dont wanna get into that stupid mistake easily fixable) I did not have to flash bios or change any major things. I got it up and running including windows in about 1 1/2 hours. And this was my first ever from ground up build.

And what ram do you have Credit? Is it the Muskin Value ram? If so that could be your problem, ive been hearing alot about the boards not liking the cheaper ram. And its completely understandable, I mean cmon are you gonna but ****ty unleaded gas in a ferrari? Hell i know i wouldnt.

Now PSU wise you should have a 24 PIN PSU, BUT you can use a 20 pin JUST make sure its has atleast 28a on the +12v rail any lower it will have sum problems being stable.
__________________
AMD X2 555 unlocked to X4 B55 @3.5 | 8GB GSkill Sniper series | Asus M4A89GTD Pro/Usb3 | 2x XFX HD6850 | 600W OCZ ModXStream | Thermaltake V9 Black edition | Corsair H50 | 2x 1TB Samsung HD's
Heatware
TipsySmile is offline  
Old 03-15-2005, 09:32 PM   #18 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 348
Send a message via AIM to 20mm
Default

so wait nubiso...ati is coming out with a mobo?
20mm is offline  
Old 03-15-2005, 09:36 PM   #19 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 284
Default

Nubioso, i disagree, the Fatal1ty is very good. I heard so maynt good things about it. On another forum this guy has it and he really likes it.
comrad is offline  
Old 03-15-2005, 09:44 PM   #20 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 348
Send a message via AIM to 20mm
Default

i would love to have the fatality board but i don't want my rig to be a freakin advertisement...i don't want some one elses name in my computer, if any of you catch my drift.
__________________

20mm is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.