DDR1 at a lovely DDR800 speed :D - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-22-2005, 06:21 PM   #1 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default DDR1 at a lovely DDR800 speed :D

http://www.xtremesystems.org/forums/...1&page=1&pp=25

Screw DDR2!! DDR1 has so much life to live! Granted the timings are really loose and the voltage is 3.3v, that is still freakin amazing...I've seen DDR2 modules with looser timings with slower speeds
__________________

Nubius is offline  
Old 03-22-2005, 06:34 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Christ, I really need to frequent xtremesystems more often, those guys just shatter record after record after record...

DDR is still so capable though, I don't know why Intel insists on making all the wrong technological advances. Plus it's dirt cheap next to its big brother.

He got a nice extra gigahert out of his 3000+ too...
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 03-22-2005, 08:04 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 902
Send a message via AIM to Sevoma
Default

I would love those speeds. Of course it probley would not make any difference b/c my ram is already downclocked to ddr266 with my athlon 1400+.
__________________
<a href=\"http://truecombat.us\"><img src=\"http://www.truecombat.us/images/buttons/tcusbannersmall.jpg\"></a>

Sevoma Web Hosting
Sevoma is offline  
Old 03-23-2005, 05:52 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Quote:
I don't know why Intel insists on making all the wrong technological advances.
AMD is still planning on going to DDR2 too, the last I heard Q1 2006.
Great job on this guy getting to ddr800, but that is tough to compare to stock speeds. There is already stock ddr2711, and ddr2800 isn't supposed to be far away. Those are the stock speeds, so what will they be able to OC too???? I also read in one article, I wish I would of saved it, that every peice of DDR2 they tested, including valueram, was able to hit 667. They might be underclocking the ddr2 right now a bit to leave more room for future upgrades. You know how these marketing guys are...
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 03-23-2005, 06:00 PM   #5 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,298
Default

ok im lost here. you say DDR800. but isnt the DDR only running at 400mhz? that is what my 3200 is running at. Somebody please explain.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 03-23-2005, 06:03 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 296
Default

it has something to do with the bus speed being doubled because of the double data rate(DDR) ram. it says DDR400 but it runs at 200mhz
__________________

AMD Athlon 64 3200+ \"Venice\"
ASRock 939Dual-SATA2
2GB OCZ Platinum DDR400
eVGA 256mb 6800GT
ANTEC 430watt TruePower 2.0
WD 160GB 8MB cache HDD
NEC 16x Dual Layer DVD+/-RW
xteam02001 is offline  
Old 03-23-2005, 06:13 PM   #7 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,298
Default

well i know that. im just saying that mine is running at 400mhz just like his is saying. that makes it ddr400 then.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 03-23-2005, 06:17 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Quote:
well i know that. im just saying that mine is running at 400mhz just like his is saying. that makes it ddr400 then.
Ummm...DDR400 runs at 200MHz. If you look at yours in CPU-z it should say 200MHz not 400MHz.
__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 03-23-2005, 06:23 PM   #9 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,298
Default

yea the frequency runs at 200mhz but the ram runs at 400mhz effectively Hince double data rate.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 03-23-2005, 06:42 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
yea the frequency runs at 200mhz but the ram runs at 400mhz effectively Hince double data rate.
No check your CPU-Z yours will say 200MHz which makes it DDR400, his says 400MHz which makes it DDR800

Quote:
Those are the stock speeds, so what will they be able to OC too????
This is true, but the stock timings SUCK lol, I've seen like 4-6-6-12 on some of those (that may be extreme but I've seen em pretty loose)

They may have a fast overall MHz, but the timings are still really slow on them.
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.