CSS Overclock - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-23-2006, 08:55 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Perth, Australia
Posts: 327
Default CSS Overclock

My specs are in my sig, but I was wondering if youse guys could help me out, like tell me a full step by step guide (starting from what program and where to get it from ) of how to overclock my computer so I can play CS Source.

CS Source Requirements:

Required


Operating System: Windows 2000/XP/ME/98
Processor: 1.2 GHz Processor
RAM: 256MB RAM
Video Card: DirectX 7 level graphics card
Processor: Internet Connection


Recommended


Operating System: Windows 2000/XP
Processor: 2.4 GHz Processor
RAM: 512MB RAM
Video Card: DirectX 9 level graphics card
Processor: Internet Connection

Thanks in Advance,

Sinci
__________________

__________________
InfernoDeals
sinci is offline  
Old 04-23-2006, 09:10 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

have you actually tried playing css yet? those specs are always taken from a pentium 3/pentium 4 processor. a Pentium M is more efficient. aside from that 9/10 you can't overclock laptops
__________________

Nitestick is offline  
Old 04-23-2006, 09:44 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Perth, Australia
Posts: 327
Default

Yeah, I tried playing.


It lags like a sl*t tho. It also says my ping is 150-1000 and even when it does get down to like 20 for like 30 secs. it still lags.
__________________
InfernoDeals
sinci is offline  
Old 04-23-2006, 09:51 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

there really isn't much hope for you on this laptop . however if i remember correctly you were after a new desktop build. we can help out with that .....also if i remember correctly you only wanted Intel for your new desktop, why?
Nitestick is offline  
Old 04-23-2006, 10:25 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Perth, Australia
Posts: 327
Default Not definate

I don't definatly want Intel, I just use Intel more and have never used AMD, so yeah, i'm just not sure.


Oh, by the way...BUMP.
__________________
InfernoDeals
sinci is offline  
Old 04-23-2006, 11:17 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

you won't get any more people for overclocking i would say because its just not going to happen. however i'll help you out with the desktop.

these prices are off the top of my head

Athlon 64 3200+ venice core i think its about $230 from nintek (based here in perth) if you sign up with overclockers.com.au or rflan.org and go to the "OCAU" specials section
DFI LanParty Ultra-D motherboard $199 at nintek
1gb of some DDR400 valueram perhaps OCZ perhaps costing $120+
80gb HDD ~$80
DVD Burner (last price i remember is storm computers in welshpool) $59 for a Sony OEM
6600gt graphics card $150 if you look around

that would leave you about $100 for a case. i hope you have a monitor and keyboard etc
Nitestick is offline  
Old 04-24-2006, 12:50 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 25
Default

229
BleachOperator is offline  
Old 04-24-2006, 12:53 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Perth, Australia
Posts: 327
Default

wtf....229...?
__________________
InfernoDeals
sinci is offline  
Old 04-26-2006, 04:09 AM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

as for overclocking a laptop the only 2 parts i have had any success ever overclocking are ram and grfx. i overclocked the ramn useing a64 tweaker and managed to get it from 3-3-3-8 2t 333 to 400 3-3-3-5 1t

was rly just for fun so havn;'t tried again since. the grfx card was a friends fx 5600 and i just did like a 2 mhz oc to see if the drivers were changed for laptops (used nvidia;s inbuilt overclocking program)

if ur in australia can i suggest msy for parts or scorptech. scorptech don';t have that great prices imidiatly but they will normally match or be within $5 and have excellent service
__________________

__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.