CPU temperature - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-28-2007, 08:23 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
dhgunit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 690
Default CPU temperature

I get temps so low that I believe the sensors don't work right.

Is it possible to idle at about 26*C? I have seen it get down to 24* and even once I saw the sensor read 23*C.

Load goes up to 44*C.

I have not overclocked yet.
__________________

__________________
Antec Twelve Hundred :: PC Power & Cooling Silencer 750 Watt :: EVGA X58 3X SLI
Intel Core i7 920 :: Zalman CNPS9900LED :: SLI: EVGA GTX 260 Core 192 SSC 896MB and EVGA GTX 260 Core 216 896MB
OCZ Platinum 6GB (3x2GB) DDR3-1600 :: Western Digital Caviar Black 2 TB (2x1TB in RAID0) :: Hanns G 28" LCD Monitor


dhgunit is offline  
Old 10-28-2007, 08:33 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: CPU temperature

What program are you using to monitor your temperatures? Have you checked BIOS and compared it yet?
__________________

__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 10-28-2007, 09:00 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
dhgunit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 690
Default Re: CPU temperature

Everest, AIbooster (came with mobo), and BIOS.

Right now I'm at 31*C on both Everest and AIbooster cuz I'm working it pretty good.

The 44* was on an Orthos stress test for 30 minutes.
__________________
Antec Twelve Hundred :: PC Power & Cooling Silencer 750 Watt :: EVGA X58 3X SLI
Intel Core i7 920 :: Zalman CNPS9900LED :: SLI: EVGA GTX 260 Core 192 SSC 896MB and EVGA GTX 260 Core 216 896MB
OCZ Platinum 6GB (3x2GB) DDR3-1600 :: Western Digital Caviar Black 2 TB (2x1TB in RAID0) :: Hanns G 28" LCD Monitor


dhgunit is offline  
Old 10-28-2007, 09:04 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
dhgunit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 690
Default Re: CPU temperature

The main reason for this is I crash at about 3.35 Ghz when overclocking, and I don't think it is from temperature.

What should I expect to overclock an Athlon X2 6000 up to?
__________________
Antec Twelve Hundred :: PC Power & Cooling Silencer 750 Watt :: EVGA X58 3X SLI
Intel Core i7 920 :: Zalman CNPS9900LED :: SLI: EVGA GTX 260 Core 192 SSC 896MB and EVGA GTX 260 Core 216 896MB
OCZ Platinum 6GB (3x2GB) DDR3-1600 :: Western Digital Caviar Black 2 TB (2x1TB in RAID0) :: Hanns G 28" LCD Monitor


dhgunit is offline  
Old 10-28-2007, 09:12 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: CPU temperature

I think AMD also runs with FSB. Well lower the numbers you're increasing by increments of 5-10. Then run Orthos again.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 10-28-2007, 09:40 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: CPU temperature

well... the amd x2 6000+ isn't much of an overclocker (i guess its the 90nm process or the 125w power consumption it has?)... i mean Apokalipse (he's a mod here) only could get like 3.5ghz ish with Water Cooling and with a Foxconn C51XEM2AA......
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 10-28-2007, 09:44 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
dhgunit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 690
Default Re: CPU temperature

ehhh...thats ok i guess. Love the temps on it, but it is just a 3Ghz dual core to tide me over til Phenom. If its not good, I will officially give up on AMD and go over to the dark side.

I'm always waiting for stuff that hasn't come out yet.

And then I have socket AM2 when it does. Just like my last one was 939 and had to trash a perfectly good ABIT mobo.
__________________
Antec Twelve Hundred :: PC Power & Cooling Silencer 750 Watt :: EVGA X58 3X SLI
Intel Core i7 920 :: Zalman CNPS9900LED :: SLI: EVGA GTX 260 Core 192 SSC 896MB and EVGA GTX 260 Core 216 896MB
OCZ Platinum 6GB (3x2GB) DDR3-1600 :: Western Digital Caviar Black 2 TB (2x1TB in RAID0) :: Hanns G 28" LCD Monitor


dhgunit is offline  
Old 10-28-2007, 09:45 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: CPU temperature

i'm really sorry for your loss man.. but that processor is pretty fast... it can be used til the Phenom X4's come out...
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 10-28-2007, 10:22 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
dhgunit's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 690
Default Re: CPU temperature

Is there gonna be a big difference between AM2 and AM2+? I looked at the new technology on the AM2+, but didn't know exactly how it would affect performance.

I haven't looked at AM3 yet, I don't even know when that will be available. I am sure that will probably be quite a bit better than AM2?
__________________

__________________
Antec Twelve Hundred :: PC Power & Cooling Silencer 750 Watt :: EVGA X58 3X SLI
Intel Core i7 920 :: Zalman CNPS9900LED :: SLI: EVGA GTX 260 Core 192 SSC 896MB and EVGA GTX 260 Core 216 896MB
OCZ Platinum 6GB (3x2GB) DDR3-1600 :: Western Digital Caviar Black 2 TB (2x1TB in RAID0) :: Hanns G 28" LCD Monitor


dhgunit is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CPU Confusion SmellyOne Overclocking and Modding 2 10-22-2007 01:50 AM
Something Seriously Wrong With My CPU! Raziel-Zero Overclocking and Modding 12 10-08-2007 12:45 AM
Please explain what a CPU Clock Speed is fcui21 System Upgrades 3 10-03-2007 06:36 PM
Max Operating Temperature = CPU Temp or Core Temps? commandercup Overclocking and Modding 2 09-28-2007 07:36 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.