CPU Life - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-19-2009, 01:36 PM   #11 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: CPU Life

nah, it would last years. Instead of it lasting 100 (just an example) years, it would probably last like 7 years...people over estimate what the voltage will do to your cpu. It is unlikely it would even fail from volts anyway.
__________________

__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 02-19-2009, 05:08 PM   #12 (permalink)
Ninja Stargate Addict
 
Da Viksta's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Oxford/Leeds (UK)
Posts: 431
Send a message via MSN to Da Viksta
Default Re: CPU Life

unless you try ramming 2v in the thing...
__________________

__________________
CPU: Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.4GHz
Motherboard: Foxconn Blackops X48
Memory: 8GB DDR3 (1361MHz)
Graphics: ATI 5850 1GB GDDR5
Hard Drives: 1 x 500GB, 1 x 1TB
Case: Antec 900
OS: Server 2008 R2 64bit
Da Viksta is offline  
Old 02-19-2009, 06:21 PM   #13 (permalink)
Lord Techie
 
Luke's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Fonthill, Ontario, Canada
Posts: 5,601
Send a message via AIM to Luke Send a message via MSN to Luke
Default Re: CPU Life

^well yeah lol, i meant it in relative parameters, obviously if you do something stupid it is going to screw things up lol.
__________________
3770K @ 4.7 Ghz H100 Water Cooled | GTX 970 MSI Gold Edition SLI
32GB G.Skill RipJaws (Rendering/ Virtualization) | Corsair 650D | CORSAIR RM1000W w/ White Cable KIt
Samsung 850 Pro 256 GB SSD Boot | OCZ Vertex 3 240GB SSD Secondary | WD Black 1 TB | WD Green 3 TB
Server: Core i7 920 | 8GB RAM | Intel 240gb 730 SSD Boot | 3 x 2TB WD RED | Fractal R4
Luke is offline  
Old 02-19-2009, 06:42 PM   #14 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: CPU Life

As long as temps are acceptable, your chip will last quite a few years. It will be severely outdated long before it dies, for sure.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 02-20-2009, 03:36 PM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default Re: CPU Life

xeon 3220 @ 1.5v - 3.4ghz Stable
Been about 8 months now and runs better with every driver update ^^. Current uptime is 17 days. I leave it on all the time and try not to restart it ever, I can always game or run numerous apps without the worry of something happening.
Demalii is offline  
Old 02-20-2009, 03:38 PM   #16 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: CPU Life

there's no way you should require that voltage for 3.7ghz...if you are having problems attaining a clock then I'm 100% sure something else is holding you back other than the CPU. Is your CPU an E0 stepping?
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 02-20-2009, 03:46 PM   #17 (permalink)
-Deactivated-
 
Oreo's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 5,723
Send a message via MSN to Oreo
Default Re: CPU Life

Yeh it's E0 stepping.

And it could be my ram. But then i tried 3.6ghz at just under 1.4v and it wasn't stable, it was onyl stable after raising it to 1.4v.
__________________
-Deactivated-
Oreo is offline  
Old 02-20-2009, 03:48 PM   #18 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: CPU Life

Well the P35 is only so-so for clocking 45nm quads...but I'm willing to bet the RAM is your culprit. DDR2 is quite cheap, I recommend picking something better up.
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 02-20-2009, 06:24 PM   #19 (permalink)
-Deactivated-
 
Oreo's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: England
Posts: 5,723
Send a message via MSN to Oreo
Default Re: CPU Life

But surely if the ram was the culprit i would only have to be raising ram voltage to keep that stable and not the cpu itself ?
__________________
-Deactivated-
Oreo is offline  
Old 02-20-2009, 06:26 PM   #20 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: CPU Life

Yes but are you 100% sure it's stable? Try dropping the multiplier to 6x and getting your target FSB stable with the CPU vcore at stock.
__________________

__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GTA4 and its CPU intensive needs Gabb PC Gaming 297 03-08-2009 03:19 PM
somebody explain these cpu scores to me tastegw Overclocking and Modding 0 12-11-2008 02:57 AM
Looking to get a new GFX Card and possibly a CPU... What cooling would I need? EliteScouter Overclocking and Modding 17 04-19-2008 11:20 PM
Faulty motherboard or CPU! Plz Help! electricsashimi Hardware Repairs and Troubleshooting 6 03-19-2008 09:59 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.