case fan - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-11-2005, 09:25 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 133
Default case fan

ok - who's ready for a dumb *** question - can you fit a case fan anywhere you like or does there have to be special cutouts on the case.

Also with a mobo that supports 333FSB - what is the fastest AMD you can put with it (have 2200 at mo with 462 pins) and will it work with DDR400 even though it's different speed ram.
__________________

duncan is offline  
Old 04-11-2005, 09:28 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

333fsb=ddr333 unless you raise it i think

also, the fastst amd for socket 462 (sock A) is the amd xp 3200+, but imo there's no point in buying one when you can save and upgrade to socket 939

edit: oh yea, and as long as your molex connector on the fan can get power, u can put the fan anywhere
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-11-2005, 09:36 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 133
Default

i bought a DDR400 going cheap and put the make of mobo into crucial site and the result came up with DDR400 even though the mobo is 333/266/200 i think - so I assumed that running a faster Ram would be ok - maybe it just runs at the FSB speed ?? i hope it works otherwise I've wasted money on RAM
duncan is offline  
Old 04-11-2005, 09:56 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

nope, i'm pretty sure it'll run at ddr333

btw, ddr333 costs more than ddr400 somehow
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-11-2005, 10:02 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 133
Default

i know it won't run at 400MHz 'cos the FSB is a bottleneck, but i got the DDR400 'cos it was a steal - i justed wanted to confirm that it would actually work, as the mobo spec sais 333/266, but i was fairly sure that you can have a faster ram than fsb and that it would just run the ram at the fsb speed - problem is i don't really understand the electronics so it's all double dutch to me!!
duncan is offline  
Old 04-11-2005, 10:33 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

Case fans have 3 standard sizes, 120mm, 92mm, and 80mm. 80mm spots in your case will fit 80mm fans and so on...
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 04-11-2005, 10:58 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

yea sure, it'll just underclock itself to ddr333 and it'll work
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-12-2005, 03:34 AM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

In the case there should be some sort of grill with holes and 4 holes for screws, thats where you put the case fan. Usually cases support 80mm or 120mm (120mm on newer enthusiast ones)
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.