Cant get this OC stable, Please help! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-19-2008, 05:50 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2008
Location: In My Own Reality...Quite Comfy Really...
Posts: 128
Default Cant get this OC stable, Please help!

Hey, i recently started Ocing my rig for the first time and i sorta need some help, i just cant get it stable at 3.6 gig.

My rig:
Asus maximus formula
q9450
4 gig dominator ram
TRUE with Coolermaster silent fan
9800 gtx

Bios settings
CPU: 8 * 450
Vcore: 1.34375 V

Ram: 1081 Mhz
5,5,5,15 2T
Voltage: 2.30

i had it sorta stable at 3.6 with vcore of 1.3 and DRAM as 2.26(i think). it was running prime for a couple of hours till it errored.

any help/suggestions is appreciated to help me get this stable. thanks

EDIT::

drop vcore to 1.3, dram voltage to 2.1, ram frequency to 900 mhz
testing now
__________________

PhikMan is offline  
Old 07-19-2008, 09:54 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Logan, WV
Posts: 2,503
Send a message via AIM to wafflehammer
Default Re: Cant get this OC stable, Please help!

i think the Q9450 has a FSB hole around 450..so yea, that and it's low multy...you most likely won't get any higher than you already are lol
__________________

wafflehammer is offline  
Old 07-19-2008, 10:08 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2008
Location: In My Own Reality...Quite Comfy Really...
Posts: 128
Default Re: Cant get this OC stable, Please help!

i think i got it stable at the above mention specs in the edit, but after running prime for a a hour and a half, an error pops up saying "memory could not be read" and then it quits prime. im thinking that my rams bad, cause its done this before even before OCing...
PhikMan is offline  
Old 08-05-2008, 11:20 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 25
Default Re: Cant get this OC stable, Please help!

I couldn't get mine stable at 3.4GHz. Prime returns an error almost immediately on either Core 3 or Core 4...I've gone up as high as 1.3V. Maybe it needs to go a little higher? Right now I'm at 1.26V at 3.2GHz.
mikeynavy1976 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot stay stable! braz Overclocking and Modding 56 03-27-2008 11:53 PM
Q6600 OC ? How to make it more stable? PRVRT Overclocking and Modding 36 12-25-2007 01:04 PM
DimeNOC- stable datacenter? Dave@56 ISP and Web Hosting 1 09-12-2007 02:31 AM
Cheapest Chip with highest OC that remains stable? Bot2011 Overclocking and Modding 34 06-17-2007 08:42 PM
What makes an OS more stable? Tcm9669 Off Topic Discussion 13 03-26-2007 01:18 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.