Can't boot despite attempts - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-28-2007, 09:59 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 119
Default Can't boot despite attempts

I just built my rig(signaturt) and was attempting to overclock it. Got the processor up to like 2.14 and v1.40 or the closest tier. It wouldn't boot windows so I tried to go back to the last settings that worked I think it was 300 FSB and 1.375v now my computer tries to start but stops right before post. Then the computer runs but nothing shows up on the monitor. Thanks in advance for help.
__________________

__________________
Intel C2D E6300 @3.00 Ghz
Asus P5B-E
Antec Nine Hundred
HiPer 580 PSU
evga 8800 GTS 320 MB
G. Skill 2 GB DDR2 860
Seagate 250 GB sata 2 HD
Chimei 22\" Widescreen LCD
leje0306 is offline  
Old 02-28-2007, 11:15 AM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Have you Cleared CMOS?
__________________

Ste is offline  
Old 02-28-2007, 11:19 AM   #3 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

this is like the fourth or fifth post i have read lately about c2ds not overclocking and having problems booting after an attempt...
you guys think this is the start of a trend (maybe a problem with a certain stepping?) or user error?

your stock multiplier (i think, help me out here intel people) is 7 and the fsb should be 266, not 300. try setting it back to that. also, clear the cmos.
mine does the "runs but nothing on the monitor" when my bus speed (amd fsb, kinda) is too high. i don't know if that is the case for you, tho...
not much help, sorry.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 02-28-2007, 11:21 AM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

I think people move too quickly on OCing now. Not giving the right amount of time before trying for more.

People should also Flash the BIOS before doing anything also..
Ste is offline  
Old 02-28-2007, 12:18 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 119
Default

cleared cmos, able to get it running (on monitor) but randomly crashes during games (at stock bios settings) anyone know anything?
__________________
Intel C2D E6300 @3.00 Ghz
Asus P5B-E
Antec Nine Hundred
HiPer 580 PSU
evga 8800 GTS 320 MB
G. Skill 2 GB DDR2 860
Seagate 250 GB sata 2 HD
Chimei 22\" Widescreen LCD
leje0306 is offline  
Old 02-28-2007, 12:21 PM   #6 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

I would run memtest for a few hours. What are tempartures? CPU, Case, GPU, etc?

Something is drastically wrong when you have problems at stock....
Ste is offline  
Old 02-28-2007, 07:01 PM   #7 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

i suspect memory and agree with ste about running memtest and see what happens.
do you still get rounding errors with super pi at stock?
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 02-28-2007, 09:21 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 119
Default

Haven't run anything yet, but I too suspect memory probs. CPUZ says its running single channel, so I don't know whats goin on
__________________

__________________
Intel C2D E6300 @3.00 Ghz
Asus P5B-E
Antec Nine Hundred
HiPer 580 PSU
evga 8800 GTS 320 MB
G. Skill 2 GB DDR2 860
Seagate 250 GB sata 2 HD
Chimei 22\" Widescreen LCD
leje0306 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.