Cannot stay stable! - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-11-2008, 05:41 PM   #11 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: Cannot stay stable!

Try running memtest86 to see if your RAM is bad
__________________

__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 03-12-2008, 07:07 PM   #12 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Cannot stay stable!

I dont understand... is 5-5-5-15 faster than 4-4-4-12? 4-4-4-12 is the stock... also whould I put it at 2 clocks?
another thing that scares me is that my PC makes this chirping, weird noise when running orthos. ONLY when stressing the cpu. I cannot tell if its coming from my PSU, or my mobo or what. My psu is an ULTRA XFINITY 600w. though my PC reads 51c while in orthos (running right now with stock speeds) the HSF (Arctic freezer 7 pro) It is not even warm to the touch!!!
__________________

__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 03-12-2008, 07:10 PM   #13 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Cannot stay stable!

no no, 5-5-5-15 is slower. YOu want to slow it down, then tighten or speed it up later
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 03-12-2008, 07:13 PM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Cannot stay stable!

o ok, never knew that (read post above yours noclue, I updated it.)
__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 03-12-2008, 07:15 PM   #15 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Cannot stay stable!

Quote:
Originally Posted by braz View Post
o ok, never knew that (read post above yours noclue, I updated it.)
I dont know about the chirping. I have never ever heard of that.. sorry i cant help you.
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 03-12-2008, 07:18 PM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Cannot stay stable!

ok, well im gunna try these settings:
FSB 1600
Vcore 1.35
HT 1.5
NB 1.5
SB 1.45
RAM 800 2.21v 5-5-5-15 2 clocks
__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 03-12-2008, 07:24 PM   #17 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Cannot stay stable!

yeah, you should be fine just upping the vcore until your temps get bad. I mean.. you can always lower it..
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 03-12-2008, 07:49 PM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Cannot stay stable!

ok, everything is good so far. running 41c idle, 52c load with orthos running right now. The lowest SB would go was 1.5, so i did 1.5 instead of auto. MB is at 35c, so not bad. (though the biggest HS on my mobo is VERY HOT with my finger near it...
__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Old 03-12-2008, 07:53 PM   #19 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Cannot stay stable!

that is not bad at all! I was running at 77C in a 3dmark run. haha. but I was not planing on running those settings 24/7
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 03-12-2008, 07:55 PM   #20 (permalink)
Monster Techie
 
braz's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 1,122
Default Re: Cannot stay stable!

lol yea. I scored 12k also with stock settings dude. I wonder what I will score with 3.6ghz with 3dmark06. Still running orthos, no freezing or crashing yet. thanks for responding and helping noclue, thank you nosboost also.
__________________

__________________

|Steam-Braz90|*
braz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Big mistake... Screens stay off. Tried to overclock randysmashed New Systems | Building and Buying 10 01-21-2008 10:31 PM
Q6600 OC ? How to make it more stable? PRVRT Overclocking and Modding 36 12-25-2007 01:04 PM
E6300 wont even stay stable at 2.1Ghz Oreo Overclocking and Modding 4 07-27-2007 12:00 PM
Why do you stay hear? Kharn Off Topic Discussion 49 05-15-2007 12:28 PM
What makes an OS more stable? Tcm9669 Off Topic Discussion 13 03-26-2007 01:18 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.