Building An Overclockin' rig 2600+ Mobile - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-07-2005, 04:04 AM   #11 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 414
Default

The Thermaltake big water is a good beginners kit and should do the job.
If you want true water cooling performance have a look at these kits
http://www.asetek.com/default.asp?sh...on=2&menuID=-1

Neosteve
__________________

__________________
<center>

<a href=\'http://fusion.vault9.net/inbound.php?user=Neosteve\' title=\'Get Fused!\'>
<img src=\'http://fusion.vault9.net/code/468x60.jpg\' alt=\'\' style=\"border:0;\" /></a>
</center>
neosteve is offline  
Old 01-07-2005, 04:13 AM   #12 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 431
Default

Quote:
Originally posted by Cpage01
Sorry about this but I AM NOT going to change the processor. As i want to stay with a mobile. However I will change the graphics card. I have also heard that 4W4k3 has gotten his 2600+ mobile into the 2800 megahertz range running stable also. Any suggestions on a new vid card?-Page
Why Why Why...Go Amd 939 3200+ you can get this cpu to 2500Mhz easy on air and that will whip a 2600+ clocked to 2600Mhz..Socket 939 is Dual channel ram and the Athlon Xp is only single channel ram..You will see a great improvement from the extra memory bandwidth.
__________________

__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
MasterJason is offline  
Old 01-07-2005, 04:20 AM   #13 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 431
Default

Motherboard : Msi K8n neo2 - http://www.newegg.com/app/ViewProduc...130-468&depa=1
Very good overclocking Motherboard

Ram - pqi TURBO Series Dual Channel Platinum Kit 184-Pin 1GB(512MB x 2) DDR PC-3200 - Retail - This will get to over 250Mhz easy http://www.newegg.com/app/ViewProduc...141-148&depa=1

Cpu- AMD Athlon 64 3200+ 2.0GHz, 512KB L2 Cache 939-Pin 64-bit Processor - OEM http://www.newegg.com/app/ViewProduc...103-500&depa=1

That system will DEFINITELY beat that old out dated POS Athlon Xp system you are looking at Cpu Multiplyer is 10 x so Run with a FSB of 250Mhz and you get 2500Mhz+ Easy overclock on air
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
MasterJason is offline  
Old 01-07-2005, 08:01 AM   #14 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by MasterJason
the Athlon Xp is only single channel ram
What do you mean? You can run DC on an Athlon XP, i've been doing it for years, helps bandwidth alot.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 01-07-2005, 09:17 AM   #15 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 431
Default

Hmm yes sorry about that i don't know much about old POS systems. But still Why is he getting a old Athlon xp
__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
MasterJason is offline  
Old 01-07-2005, 03:23 PM   #16 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

Quote:
Hmm yes sorry about that i don't know much about old POS systems. But still Why is he getting a old Athlon xp

I wouldnt say that about Athlon XP systems. They're still performing quite well compared to newer systems. Barton series athlon xp's (the mobile variety) can perform better when overclocked than a lot of the pentium 4's and some of the earlier Athlon 64's (2800, 3000)
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 01-07-2005, 03:32 PM   #17 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 414
Default

That is true but what would you suggest they guy gets an Athlon XP or AMD 64.
I really say that he must get an AMD 64 first of all its much faster, supports 64bit, overclocks well and finally is more future proof.

Neosteve
__________________
<center>

<a href=\'http://fusion.vault9.net/inbound.php?user=Neosteve\' title=\'Get Fused!\'>
<img src=\'http://fusion.vault9.net/code/468x60.jpg\' alt=\'\' style=\"border:0;\" /></a>
</center>
neosteve is offline  
Old 01-11-2005, 08:51 PM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,842
Send a message via AIM to lazerman Send a message via Yahoo to lazerman
Default

Quote:
Originally posted by 4W4K3
No lol you are mistaken, or whoever told you is. My top overclock is 2640MHz on my air setup and cheap 330watter PSU. I believe Nubius has goten his 2400+ mobile to 2800MHz...he's the champ
Arghh y maty, well see whos the champ when I get my new psu in a couple of days. I will be popping in my new heatsink too (sneak peak).

Also get the Abit NF7-S revision 2 it is proven to overclock the mobiles to very high and very stable speeds. Click here for info.
__________________
The Stargate MMORPG
lazerman is offline  
Old 01-11-2005, 09:01 PM   #19 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I"M THE CHAMP DANGIT!!

But yeah, I've simply reached the CPU's max, even if I got it down to 10C I don't think it would OC much further.

Plus I think if I had the 2600+ XP-M I'd be able to get it to 2.8GHz stable because those seem to require less voltage at the same speeds.

I maxed out my boards Vcore at 2.225 trying to get 2.8GHz stable. It'd load into windows but if I started prime95 it'd freeze =/
Nubius is offline  
Old 01-12-2005, 05:47 AM   #20 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

I would recomend Athlon 64 over Athlon XP anyday. But we all know XP-m's are great overclockers.
__________________

__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.