Bios...dvd??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-16-2006, 02:50 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default Bios...dvd???

Hey,

I just found out that the new BIOS for my board takes the limit off the FSB so I can OC finally. Problem is, I dont have a floppy drive...all I've got is DVDs lol. Am I screwed? I also don't know anything about bios utilities or anything. :/
__________________

__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 09-16-2006, 03:07 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 309
Default

Your MoBo may support Flashing the BIOS from a thumb-drive. Check it out. It will save you having to install a floppy.

Also Asus has several BIOS upgrade utilities sych as, AFUDOS. There is another that can be done via the internet.

Check this link: http://usa.asus.com/search.aspx?sear...rchkey=m2n-sli

I generally use a floppy (old dog, new trick - can't/won't learn, blah, blah).

If you use the thumb-drive, let us know how it goes. Maybe I'll get the nads to try it myself.

P.S. The guides and FAQ's for OC'ing are ubiquitous - You can find some in this forum, or you can Google. Do some thorough reading before OC'ing. Know your specs and thresholds for temps and voltages so that you do not damage your components.

Good luck!

For Pete's sake, I'm editing my edit: I would recommend using the BIOS instead of OC'ing utilities.
__________________

__________________
[SIZE=\"1\"]E6400 @ 3.4 , Noctua 120
7900GT @ 670/1680 , VF900
P5B-D 0711
2 x 1GB Patriot 6400 @ 425
WD SATA 250GB
VX2025WM
Neo HE 550
P180 / G15 / MX1000[/SIZE]
Syrillian is offline  
Old 09-16-2006, 04:28 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

http://www.softpedia.com/get/Tweak/S...-Utility.shtml

I'm trying this thing. I'm fairly educated on OC'n. I know all about my temps and ram timings and multis and fsb, etc etc. I couldn't OC my system over 2.2GHz though because of the BIOS. Apparantly the new one fixed that issue. It was quite established that the system wouldn't boot over 220 fsb with the orig bios. Ive got a copper hsf, as5, pci exhaust fan, 2nd gig of ram, all at home. If I get this to work, I'll go home tonight and pick them up. OC as high as i can but keeping my temps under 55 load. (dual prime95 that is) I'd like to hit 2.6GHz.

*Conroe hurts my feelings...* lol.

I'm also gonna tackle the 7900GT volt mod soon.
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 09-16-2006, 04:41 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

I used a flash program to update the bios on my ABit board.

I trust a flash program more than my coding.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 09-16-2006, 05:43 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
BennyV04988's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835
Default

I still get errors when trying to reboot, but you just blow past them and it boots fine. I don't boot very often. Avid stand by user so it won't bother me much at all.

It...sort of worked though. I'm up and running at 2.4GHz.

40C idle
48C BF2
55C Prime95 (Dual Torture)

BF2 already seems a LOT less jittery when playing with bots. Once I throw on my new hsf and as5 i'll see what she's really made of.
__________________
3DMARK VANTAGE: 11,500
GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
MOBO: MSI P6N SLI-FI 650i
RAM: G.SKILL 3x1GB DDR2 800
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.