Best Gaming Rig : Just Under $6,000 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-30-2005, 06:20 PM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default Best Gaming Rig : Just Under $6,000

Ok, so here is my wishlist of parts to buy at newegg.com.

Case: RAIDMAX Samurai XE Black ATX (see pic below) - $115.49
Power Supply: OCZ PowerStream 600W - $213.00
CPU: AMD ATHLON 64 FX-55 OEM - $827.00
CPU COOLING: ZALMAN all copper 7700 - $52.99
MOBO: DFI"Lanparty" NF4 SLI-DR" - $215.00
RAM: OCZ Enhanced Latency Series Platinum Edition DDR400 PC3200 4GB(4x1GIG) - $776.00
Harddrives: (2) WD Raptor 74GB 10,000rpms SATA in RAID 0 - $350.00
Addtional Storage: SEAGATE 400GB 7,200rpms SATA w/NCQ - $339.00
Optical Drive 1: SAMSUNG 16x DVD Black - $26.00
Optical Drive 2: HP DVD640z Burner w/Lightscribe - $89.00
Floppy / Media Reader: MITSUMI 6in1 Media Card Reader with 3.5 Floppy Drive - $32.00
SLI Video Cards: (2) EVGA NVIDIA Geforce 6800 Ultras SLI - $998.00
Audio Card: CREATIVE SB Audigy 2 ZS Gamer Limited Edition - $113.00
OS: MS Windows XP PRO - $141.95
Monitor: SONY SDM-P234 23" Wide Screen LCD - $1,642.00
Keyboard/Mouse: Logitech LX700 Wireless - $59.00

Grand Total: $5989.43 (Without Shipping & Handling)


It doesn't get much better than this right now. But, in the next 6 months this might be middle of the road... LOL
__________________

HAVOC is offline  
Old 03-30-2005, 06:22 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,280
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Oh wow....

*drool*

No, this won't be midrange in 6 months. But you could probably get it a lot cheaper....are you actually getting this?
__________________

beedubaya is offline  
Old 03-30-2005, 06:22 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

4gb of RAM lol, that's complete overkill. 1gb is more than enough especially with an FX-55 you could OC them beasts to some high HTT's

That's like borderline server machine lol.
Nubius is offline  
Old 03-30-2005, 06:27 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Yeah lol, way overkill lol. That case is another Alienware ripp off homie. First off, screw all that RAM, just get a Gig. Then screw the SLI, just one 6800 Ultra. Then get dual 15000rpm SCSI HDD, running on raid0. Then a dangerden system, so you can use that system at 3.2ghz.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 03-30-2005, 06:29 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

*drools*

**** im gonna have to clean the carpet


Ok well i really want that but i would change the ram to g.skill pc4400 and i would get at least water cooling and probebly phase so i could oc that FX-55
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 03-30-2005, 06:33 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I'm pretty sure he's not actually considering ordering these guys...just an update from that last 'Gaming machine' thread.

Be nice though to have that kind of cash to actually buy that stuff.
Nubius is offline  
Old 03-30-2005, 06:44 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

Alienware rip off case? Oh, i'm sorry... It's an alienware rip off case... MY BAD.

(4) GIG isn't needed, i know... I just threw it all in there just to max this thing out to see what the total price would be...

No i'm not going to order this thing... I wish... Just having numerical fun.
HAVOC is offline  
Old 03-30-2005, 06:44 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Nubius, you got that rite. When i built my next computer, im going to get the newest FX. Just the power of that processor, with just a little tweaking. It can lead any benchmark.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 03-30-2005, 06:49 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 611
Default

That's almost like the 8 gigs of ram for the top of the line apple...which dual heads 30 inch screens....that's a lot of space...

But as everyone says...15000 for a computer...and you can't play half-life or doom 3....

Nice computer...i just got a new one.

I wonder...if i was to buy that...i wouldn't go SLI...and only 2 gigs of RAM...
__________________
AMD Newcastle skt 754 3000+
Elitegroup 755-A2 ATX motherboard
512 DDR RAM
120 gig PATA Hard drive
128 mb AGP 8x ATI Radeon 9250
300 watt 12 volt psu
Antec SLK 1600 case
emeraldice is offline  
Old 03-30-2005, 07:35 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2004
Posts: 725
Default

Apparently SLI has some issues still. And although that heatsink kicks large quanitites of a**, it is dangerously heaviny and that computer should not be moved with anything less then extreme care. And with that kind of a rig, one would have to show it off at LAN parties...
__________________

__________________
AGP won\'t fit in PCI-E... unless you use a really good hammer. ~Trotter
digitaloracle is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.