Attention to all graphic card overclockers - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-11-2008, 08:33 PM   #1 (permalink)
gone
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,051
Send a message via AIM to Gabb
Default Attention to all graphic card overclockers

Yes I am reviving a subject I once brought up but can no longer find due to the fact that I got a poor number of responses. Anyways I noticed in other forums people used ATI Tool to overclock their Nvidia or ATI Cards ( and I did as well ). However my card dissapointingly cannot go over an hour at 612/1000 without getting a delta or an error ( timer reset ) in the ATI Scan for artifact mode.

More surprising however is I found out a lot of people who overclocked their graphic cards to far beyond levels then I, only tested their card for 10 minutes in the artifact test or didn't test it at all ( many expressed interest of not caring ). So I began to wonder...exactly how many 8800 GTXs or other cards of similar caliber can overclock to high levels and still pass more then an hour of ATI Tool artifact test ( at sensitivity set the highest ). Responses?
__________________

__________________
i7 3770k @ stock 3.5, Gigabyte GA-Z77X UD3H
Samsung 830 SSD 256gb and WD Black HD 1Tb, CoolerMaster HAF-X Case
Corsair HX 750 watt PSU, EVGA GTX 670 with 1.25 gig video memory @ stock settings, 16 gigs of Corsair Vengeance DDR3 Ram
X-Fi Xtreme Gamer card, Logitech G5 series 2
Corsair K90 keyboard, Dell 24" U2412M monitor
Gabb is offline  
Old 01-11-2008, 08:40 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 184
Send a message via MSN to TheGlazer
Default Re: Attention to all graphic card overclockers

Hey Gabb,

I ran my 8800GTS 512 with ATITool for a bit over an hour without any errors detected. My GPU is overclocked at 750/1000, and I haven't tried to clock any higher, as many people told me that 750/1000 is a mild/stable overclock for a 24/7 user like me. I overclocked it with Rivatuner.
__________________

__________________
CM Haf 932
Intel i7860
Asus Maximus 3 Forumula
2x2GB Corsair Dominator GT
XFX 6870 Dual Fan
Intel 80GB SSD
1GB Seagate 7200.12
1GB WD Black
Thermalright Venomous X
Corsair 750W Modular P/S
Samsung T220
Scythe Kaze Master Ace Fan Controller
Genius SW-5.1 1505 Speaker System
Windows 7 Professional 32bit.
TheGlazer is offline  
Old 01-12-2008, 01:38 AM   #3 (permalink)
gone
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,051
Send a message via AIM to Gabb
Default Re: Attention to all graphic card overclockers

Quote:
Originally Posted by TheGlazer View Post
Hey Gabb,

I ran my 8800GTS 512 with ATITool for a bit over an hour without any errors detected. My GPU is overclocked at 750/1000, and I haven't tried to clock any higher, as many people told me that 750/1000 is a mild/stable overclock for a 24/7 user like me. I overclocked it with Rivatuner.
did you do it with the sensitivity bar slided all the way to most sensitive? ( found on ATI Tool options ). Also what was your max temp achieved?

Thanks again for the input, out of 22 people only 1 replied so far :P
__________________
i7 3770k @ stock 3.5, Gigabyte GA-Z77X UD3H
Samsung 830 SSD 256gb and WD Black HD 1Tb, CoolerMaster HAF-X Case
Corsair HX 750 watt PSU, EVGA GTX 670 with 1.25 gig video memory @ stock settings, 16 gigs of Corsair Vengeance DDR3 Ram
X-Fi Xtreme Gamer card, Logitech G5 series 2
Corsair K90 keyboard, Dell 24" U2412M monitor
Gabb is offline  
Old 01-12-2008, 05:57 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 184
Send a message via MSN to TheGlazer
Default Re: Attention to all graphic card overclockers

Hey Gabb,

I'm using ATITool 0.27, and I never knew there was a sensitivity setting........... where exactly can I find it?

Where do I click to set it at max sensitivity? I have no ATI Tool option..........

I'm really curious how I will do with the sensitivity on highest.

My max temp so far is 66C
__________________
CM Haf 932
Intel i7860
Asus Maximus 3 Forumula
2x2GB Corsair Dominator GT
XFX 6870 Dual Fan
Intel 80GB SSD
1GB Seagate 7200.12
1GB WD Black
Thermalright Venomous X
Corsair 750W Modular P/S
Samsung T220
Scythe Kaze Master Ace Fan Controller
Genius SW-5.1 1505 Speaker System
Windows 7 Professional 32bit.
TheGlazer is offline  
Old 01-12-2008, 10:11 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: NY, USA
Posts: 771
Default Re: Attention to all graphic card overclockers

Quote:
Originally Posted by TheGlazer View Post
Hey Gabb,

I'm using ATITool 0.27, and I never knew there was a sensitivity setting........... where exactly can I find it?

Where do I click to set it at max sensitivity? I have no ATI Tool option..........

I'm really curious how I will do with the sensitivity on highest.

My max temp so far is 66C
It's a little slider in the options menu under "artifact scanning". But i'm using .26, is .27 beta?

As for the original question, the longest I tested with the artifact scanner was like 10 minutes. I've been playing Bioshock, Crysis, and Gears of War without any artifacting. And this is for hours at a time. That's how I test it.
__________________
  • AMD FX 8350 Black Edition
  • XFX R9 390 8GB
  • 16GB (8x2) GSKILL DDR3 1866mhz
  • GIGABYTE GA-990FXA-UD3 AM3+
  • Aspire X-Plorer Silent Case
  • PC Power & Cooling Silencer 610W Continuous
  • 180GB Intel 520 SSD
  • Vizio 32" TV (1920/1080)/Acer P221W 22" Widescreen LCD (1680/1050)
Twizted_3kgt is offline  
Old 01-12-2008, 02:23 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 184
Send a message via MSN to TheGlazer
Default Re: Attention to all graphic card overclockers

There is no option menu under "Artifact Scanning"............ Yes, 0.27 is beta. I'm going to uninstall 0.27b and install 0.26, and I'll let you know how long until I run into errors.

*** UPDATE ***

Ok, I installed 0.26, but same thing, I can not find the sensitivity option you are talking about.

My options are: Find Max Core, Find Max Mem, Scan for Artifacts, Show 3D View; and that's it......... if I click "Scan for Artifacts", the only difference I see is the "Abort" option.........
__________________
CM Haf 932
Intel i7860
Asus Maximus 3 Forumula
2x2GB Corsair Dominator GT
XFX 6870 Dual Fan
Intel 80GB SSD
1GB Seagate 7200.12
1GB WD Black
Thermalright Venomous X
Corsair 750W Modular P/S
Samsung T220
Scythe Kaze Master Ace Fan Controller
Genius SW-5.1 1505 Speaker System
Windows 7 Professional 32bit.
TheGlazer is offline  
Old 01-12-2008, 08:27 PM   #7 (permalink)
gone
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,051
Send a message via AIM to Gabb
Default Re: Attention to all graphic card overclockers

Quote:
Originally Posted by TheGlazer View Post
There is no option menu under "Artifact Scanning"............ Yes, 0.27 is beta. I'm going to uninstall 0.27b and install 0.26, and I'll let you know how long until I run into errors.

*** UPDATE ***

Ok, I installed 0.26, but same thing, I can not find the sensitivity option you are talking about.

My options are: Find Max Core, Find Max Mem, Scan for Artifacts, Show 3D View; and that's it......... if I click "Scan for Artifacts", the only difference I see is the "Abort" option.........
There should be a settings button on the lower right corner ( using 0.26 ) after you hit that go to the drop down menu of Artifact scanning and you'll see it
__________________
i7 3770k @ stock 3.5, Gigabyte GA-Z77X UD3H
Samsung 830 SSD 256gb and WD Black HD 1Tb, CoolerMaster HAF-X Case
Corsair HX 750 watt PSU, EVGA GTX 670 with 1.25 gig video memory @ stock settings, 16 gigs of Corsair Vengeance DDR3 Ram
X-Fi Xtreme Gamer card, Logitech G5 series 2
Corsair K90 keyboard, Dell 24" U2412M monitor
Gabb is offline  
Old 01-12-2008, 08:29 PM   #8 (permalink)
gone
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,051
Send a message via AIM to Gabb
Default Re: Attention to all graphic card overclockers

Quote:
Originally Posted by Twizted_3kgt View Post
It's a little slider in the options menu under "artifact scanning". But i'm using .26, is .27 beta?

As for the original question, the longest I tested with the artifact scanner was like 10 minutes. I've been playing Bioshock, Crysis, and Gears of War without any artifacting. And this is for hours at a time. That's how I test it.
Well duh I play Crysis, COD4, etc and I obviously don't get any visible artifacts. Only when your GPU is artifacting hardcore can you actually notice it in games. Thats why theres benchmark and tests which are far more sensitive.
__________________
i7 3770k @ stock 3.5, Gigabyte GA-Z77X UD3H
Samsung 830 SSD 256gb and WD Black HD 1Tb, CoolerMaster HAF-X Case
Corsair HX 750 watt PSU, EVGA GTX 670 with 1.25 gig video memory @ stock settings, 16 gigs of Corsair Vengeance DDR3 Ram
X-Fi Xtreme Gamer card, Logitech G5 series 2
Corsair K90 keyboard, Dell 24" U2412M monitor
Gabb is offline  
Old 01-12-2008, 08:30 PM   #9 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default Re: Attention to all graphic card overclockers

I use Catalyst to overclock. BF2 and COD4 both crash on me if I overclock with ATITool or RivaTuner.

Go figure.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 01-12-2008, 10:22 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Location: NY, USA
Posts: 771
Default Re: Attention to all graphic card overclockers

Quote:
Originally Posted by Gabb View Post
Well duh I play Crysis, COD4, etc and I obviously don't get any visible artifacts. Only when your GPU is artifacting hardcore can you actually notice it in games. Thats why theres benchmark and tests which are far more sensitive.
Why is that obvious? You're worried about artifacts when your gaming is fine...why are you worried about it then? If it does what you use it for safely, why are you worried about a benchmark? Or would you rather play benchmarks than games?
__________________

__________________
  • AMD FX 8350 Black Edition
  • XFX R9 390 8GB
  • 16GB (8x2) GSKILL DDR3 1866mhz
  • GIGABYTE GA-990FXA-UD3 AM3+
  • Aspire X-Plorer Silent Case
  • PC Power & Cooling Silencer 610W Continuous
  • 180GB Intel 520 SSD
  • Vizio 32" TV (1920/1080)/Acer P221W 22" Widescreen LCD (1680/1050)
Twizted_3kgt is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphic card problems viper_992000 Hardware Repairs and Troubleshooting 10 09-13-2007 09:55 PM
Graphic Card temperatures. Just wanted to make sure. dashogun Overclocking and Modding 4 08-10-2007 07:59 PM
Ram & Graphic Card Question .. AhBeng Hardware Repairs and Troubleshooting 5 07-26-2007 02:27 PM
Graphic card problem mikemar1 Hardware Repairs and Troubleshooting 9 05-28-2007 01:30 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.