ATITool 0.26/Graphics card Question. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-04-2007, 11:28 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 172
Default ATITool 0.26/Graphics card Question.

Just ran ATITool and the default clocks for my card were

540mhz core
700mhz memory

I ran the max core, and max memory setting, and i got the core to around 700mhz before i started getting yellow lines on the graphic, and i got the memory to around 870mhz before i started getting yellow lines/dots on my graphic.

So i set the 2d core as 540 core clock, and the memory to 850mhz.
I set the 3d low power core to 600mhz, and the memory to 850mhz.
I set the 3d perf. core to 680mhz, and the memory to 850mhz.

the temp readings were around 79-81 when i did the "find max core, and find max memory".

Ill run orthos overnight and see if anything unusual happens, but orthos does not test my graphics card right?
__________________

__________________
http://i243.photobucket.com/albums/f...g?t=1189246651
Core 2 Duo E6550 is OC @ 450mhz x7 1800 rated FSB
Memory timings @ 4-4-4-12 450mhz x2 1:1
GeForce 8600GT OC @ 680mhz 850mhz
CPonder14 is offline  
Old 09-04-2007, 11:32 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
MetalOwns's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Franklin, WI
Posts: 432
Send a message via AIM to MetalOwns
Default Re: ATITool 0.26/Graphics card Question.

Orthos only stresses CPU and RAM...You have to use the artifact scanner in ATiTool to test the videocard.
__________________

__________________
SYSTEM:
RAIDMAX SMILODON Case
LANPARTY DK P35-T2RS
Intel Core2Duo E6600 (2.40) @ OC'ing
2 gigs G.Skill DDR2 800 RAM @ OC'ing
2x 320 Seagate Barracuda 7200.10 (RAID 0)
EVGA Ge-Force 7900 GS KO @ 710/985 @ 1.48v/2.20v
LITE-ON 20x DVD+/-R Burner/12x DVD-RAM w/ LightScribe
LITE-ON 48x CD Burner/16x DVD-ROM
Hanns∑G 19" Widescreen LCD
Windows Vista Ultimate Edition
MetalOwns is offline  
Old 09-04-2007, 11:33 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 172
Default Re: ATITool 0.26/Graphics card Question.

Quote:
Originally Posted by MetalOwns View Post
Orthos only stresses CPU and RAM...You have to use the artifact scanner in ATiTool to test the videocard.
How long should i test it for?
__________________
http://i243.photobucket.com/albums/f...g?t=1189246651
Core 2 Duo E6550 is OC @ 450mhz x7 1800 rated FSB
Memory timings @ 4-4-4-12 450mhz x2 1:1
GeForce 8600GT OC @ 680mhz 850mhz
CPonder14 is offline  
Old 09-04-2007, 11:38 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: ATITool 0.26/Graphics card Question.

10-30 minutes is good. And then run 3DMark06, or play your favorite game.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 09-04-2007, 11:56 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 172
Default Re: ATITool 0.26/Graphics card Question.

Just ran 3dMark06 again.

my first score was 4701 with no overclocking
Futuremark - ORB - Result Analyzer

This time i got a score of 5831 with CPU overclocked to 2800mhz, and graphics card overclocked to 680mhz, 850mhz
Futuremark - ORB - Result Analyzer

Not too bad i guess. I am ranked #4 out of 6 similar PCs tho with similar systems, so thats not too good.

I'm going to try and over clock my CPU to 3000mhz tho, and see if i can get my memory timings a little better because right now its x2 400mhz, 5-5-5-18
__________________
http://i243.photobucket.com/albums/f...g?t=1189246651
Core 2 Duo E6550 is OC @ 450mhz x7 1800 rated FSB
Memory timings @ 4-4-4-12 450mhz x2 1:1
GeForce 8600GT OC @ 680mhz 850mhz
CPonder14 is offline  
Old 09-05-2007, 12:36 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 172
Default Re: ATITool 0.26/Graphics card Question.

Just got the timings down to 4-4-4-12 with 400mhz x2
Finally........
__________________
http://i243.photobucket.com/albums/f...g?t=1189246651
Core 2 Duo E6550 is OC @ 450mhz x7 1800 rated FSB
Memory timings @ 4-4-4-12 450mhz x2 1:1
GeForce 8600GT OC @ 680mhz 850mhz
CPonder14 is offline  
Old 09-05-2007, 03:21 AM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Pdawg's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: American in Hong Kong
Posts: 383
Default Re: ATITool 0.26/Graphics card Question.

Stable?
__________________

3dMark06 = 13,687
Futuremark - ORB - Project Comparison
Antec 900 (Modded)
Q6600 G0 @ 3.3GHz (8multi x 413FSB; 1.3375v)
Asus P5K Deluxe
Tuniq Tower 120 (Lapped)
XFX 8800GTS @ 703/1,008 (ATItool)
2G Corsair XMS2 DDR2-826 2T 4-4-4-12
Seagate 7200.10 320G
LiteOn 20x DL DVD-Rw
Acbel 607W
Windows XP Pro 32bit
Pdawg is offline  
Old 09-05-2007, 03:31 AM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 172
Default Re: ATITool 0.26/Graphics card Question.

Graphics card or cpu/memory?

I ran the artifacts scanner for 15 minutes(no errors), and right after that i ran 3dmark06 thats when i got my 5831 score.

as for the cpu/memory i only ran orthos for a little over an hour, but it was still running, so thats good. I should probably run it when I'm in bed.
__________________
http://i243.photobucket.com/albums/f...g?t=1189246651
Core 2 Duo E6550 is OC @ 450mhz x7 1800 rated FSB
Memory timings @ 4-4-4-12 450mhz x2 1:1
GeForce 8600GT OC @ 680mhz 850mhz
CPonder14 is offline  
Old 09-05-2007, 03:28 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 172
Default Re: ATITool 0.26/Graphics card Question.

So woke up this morning, turn on my PC and i run 3dMark06. my score dropped back to my original non overclocked system. I then realized the GPU settings went back to default. So i had to open ATITool and change it back to my preferred overclock settings.


Anyone know why the settings for my GPU went back to default?
__________________
http://i243.photobucket.com/albums/f...g?t=1189246651
Core 2 Duo E6550 is OC @ 450mhz x7 1800 rated FSB
Memory timings @ 4-4-4-12 450mhz x2 1:1
GeForce 8600GT OC @ 680mhz 850mhz
CPonder14 is offline  
Old 09-05-2007, 03:32 PM   #10 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: ATITool 0.26/Graphics card Question.

You probably, didn't make a profile, to have the settings loaded at startup. So create an OC profile. Save the overclocked settings. Then go to settings, and go to startup from the drop down menu. Then select the box that says, "Every time ATI Tool is launched load profile:"
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about OCing a Video Card mgcook New Systems | Building and Buying 5 08-11-2007 02:29 AM
DirectX and Graphic Card Question MonkeyBusiness New Systems | Building and Buying 3 08-10-2007 05:49 AM
Video Card Question Indobos New Systems | Building and Buying 20 07-13-2007 10:03 PM
Question about my video card.. Howlz Monitors, Printers and Peripherals 3 05-28-2007 05:07 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.