ati radeon 9600se - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-08-2006, 08:21 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 12
Default ati radeon 9600se

I have an ATI Radeon 9600se with 128 megs ram. I am wondering has anybody ever overclocked one of these things? and if so, did it really make a performance difference?

my rig:
P3 933 Mhz
768 MB PC-133 SDRAM
Radeon 9600se
the rest doesnt really matter

Andrew
__________________

skud is offline  
Old 03-09-2006, 01:03 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

It'll make a mild performance difference. It might make the difference of a few FPS, or being able to run another cool feature that you like in a game.

Judging by your computer, you're not playing very intese games. I bet if you can play a game with your processor, you're pretty well able to max it out. Am I right?

Ryan
__________________

__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 03-09-2006, 07:20 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 12
Default

The game I am in right now is Max Payne 2, which I can almost max out at 1024x768 except my card overheats due to the lack of a fan on it, so i plan to invest in a fan in the next week. This computer is around 5 years old so the best it can run is a game like max payne 2 or battlefield veitnam. I was just curious if oc'ing would make a difference so much that it would be worthwhile for me to try it, my card is running at agp 4x, not 8x. my mobo does not support 8x.

Andrew
skud is offline  
Old 03-09-2006, 10:01 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

Buy yourself a Zalman VF700-Cu fan. You'll be happy you did and can reuse it later on another card when you upgrade.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 03-11-2006, 10:14 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 686
Default

Yes, I would also buy a zalman vf700 fan. OCing it would make a noticable difference.
__________________
slick_tech15 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.