athlon xp 3200 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-09-2004, 02:42 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 82
Default athlon xp 3200

does anyone know if the 3200s come with them Multiplier lcoked? if they do is there any way to unlock it?
__________________

Traicer is offline  
Old 09-10-2004, 02:38 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 325
Default

Any Barton core produced after week 39 of 2003 is multiplier locked, and there is no way around it. Only thing you can do is increase the FSB to get your overclock, best motherboards for high FSB are the DFI Lanparty or Infinity.
__________________

__________________

Quote:
Originally Posted by FreeWill
Aquarius 2.... performs as well as urinating in your heatsink
LV38_Eagle is offline  
Old 09-10-2004, 10:22 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 82
Default

ahh =( im running on a A7n8x-3 Deluxe, i'll see how much i can raise the FSB, also any idea if i should raise the core voltage and to what ?
Traicer is offline  
Old 09-10-2004, 04:51 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 517
Send a message via AIM to YourPrinter
Default

make sure u got good cooling... LOL u have 9 free ram
__________________
YourPrinter is offline  
Old 09-11-2004, 01:18 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 250
Default

I'm pretty sure only athlon 64 fx series have multipliers unlocked.. unforteunately
__________________
<img src=http://us.f2.yahoofs.com/users/41b40799z1e7cbc64/2a2b/__sr_/8c8d.jpg?phCsRuBB.0_pqmvX>
geo3tech is offline  
Old 09-11-2004, 07:04 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 118
Default

I'm running the setup in my sig and I can overclock to whatever the hell I want. It's all only about a month old too. Good luck!
__________________
My new toy!
AMD XP 3200+ Barton
1 GB Corsair Pro Series XMS Extreme Memory DDR400 (dual channel)
ATi Radeon 9800 Pro 256 Mb
DFI Lanparty NFII Ultra B
WD 74 GB 10,000 RPM Raptor
Aspire X-Alien Case with 420 watt PS
Lite On Dual Layer DVD +/- RW
Sony DVD-ROM
Sony Floppy Drive
Logitech Cordless MX Duo
XP Pro
blackwrx is offline  
Old 09-11-2004, 11:46 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 82
Default

what speeds would i be able to get out of the FSB and i think i'm going to need some XMS ram for that, don't think Value select will do much, what would be the most that i can OC with Value Select?
Traicer is offline  
Old 09-12-2004, 03:11 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 546
Default

I have Kingston Value ram and I can get from 2800Mhz to 3300Mhz with it. It not all that bad with a CL of 2.
__________________

Musjunk22 is offline  
Old 09-12-2004, 05:57 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 222
Default

Do they make a lanparty for an AMD, cuz on their site all there is is like two different versions, so i imagine one's gotta be the AMD one. i gotta 3000+, so i'm looking for one to fit that. Also, does it do dual channel?
__________________
Chris

EMachines T3025:
Creative Extigy, Creative 5300 5.1 Audio, Athlon XP 3000+, nVidia MX GeForce 4, Samsung 48x CD-R/W, Cendyne 4x DVD+R/RW, Deuce 160GB WD Caviars, ATI TV Wonder, Hitatchi SuperScan 811 21\" CRT, Logitech MX700, White/blue neon.
csw3190 is offline  
Old 09-13-2004, 07:44 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 118
Default

Yes, DFI makes a Lanparty for the AMD processors, that's what I have. Just make sure you get the NFII Ultra B. And yes, it does run dual channel. I'm very very happy with my setup and everything runs fast and perfect.
__________________

__________________
My new toy!
AMD XP 3200+ Barton
1 GB Corsair Pro Series XMS Extreme Memory DDR400 (dual channel)
ATi Radeon 9800 Pro 256 Mb
DFI Lanparty NFII Ultra B
WD 74 GB 10,000 RPM Raptor
Aspire X-Alien Case with 420 watt PS
Lite On Dual Layer DVD +/- RW
Sony DVD-ROM
Sony Floppy Drive
Logitech Cordless MX Duo
XP Pro
blackwrx is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.