Athlon 64 X2 3800+ Limits - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-28-2006, 07:20 AM   #11 (permalink)
Lord Techie
Nitestick's Avatar
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473

it's actually quite rare now. it was originally manufactured a few years back and was incredible back then and boy did the overclockers love it, at a time when DDR400 was fast. i think it was last year that Winbond got the fabs making them again but they only made a few batches and quit again. so really now you can only get them second hand. it's also kind of tricky to find as not all manufacturers point out that their memory is using BH-5 chips.

Visit my website -
"Guitar is cool. If you donít think the guitar is cool, then youíre stupid. And I will fight you! " - Brendon Small
I'm sorry but I do not accept support requests via IM, email, or personal messages
You can contact me for Forum related issues via PM only.

Nitestick is offline  
Old 09-28-2006, 05:29 PM   #12 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
bmxfreakrider's Avatar
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068

if they did, people would buy it, cause it would be great for a good oc

Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 09-29-2006, 04:11 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
TheOtis's Avatar
Join Date: Oct 2005
Location: Planet Earth.
Posts: 1,274
Send a message via AIM to TheOtis

Yea I can get mine to 2.6 also. But it's not stable. I run mine at 2.5 and have since last january probably. And I use a Gigabyte 3-d Rocket pro.
Back on being mobile - ASUS G551- 15.3" 1080p - Core i7 4710HQ - GTX 860M - 16GB DDR3 1600 - 512GB Samsung 850 Pro - Steam ID: TheOtis
TheOtis is offline  
Old 09-29-2006, 04:18 PM   #14 (permalink)
Field Engineer
SHAWN's Avatar
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN

The highest I get is 2.55ghz. I hit 2.6ghz and was unstable as high as 1.55vcore. I accepted 2.5ghz at 1.4v as it was the most stable there. Temps are 31-32C idle and have not seen it go past 44C.
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 09-29-2006, 08:59 PM   #15 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Aug 2005
Posts: 59

Thanks guys! I got it to 2.5 at 1.45v stable but I had to back the ram down to 5/6. I almost got the ram at 9/10 meaning 225MHz(450 DDR) but even loosening up the ram timings it finally froze under load.
Maybe some ram tweaking and I can keep it at 2.5 with 90% for RAM but unlikely.
A computer :)
Smitty090 is offline  
Old 09-30-2006, 01:09 AM   #16 (permalink)
Monster Techie
BennyV04988's Avatar
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,835

mines at 2.5GHz @ 1.325V stable.

32C Idle
52C 2x Prime95 Torture

My ram is 416mhz or something. 2.1V keeps my ram stable too. My Vcore read outs are a bit contradicting though....

Probe: 1.45V
CPU-Z: 1.232V

GPU: MSI GTX 260 @ 650MHz/1175MHz
CPU: Intel E6750 @ 3.4GHz/1.33v/60c
HSF: Arctic Cooling Freezer 7 Pro
SND: Creative Audigy 4
SPK:Logtech X-540s
MOS: Logitech MX600 Wireless Laser
LCD: HANNS-G 28" Widescreen
BennyV04988 is offline  
Old 09-30-2006, 09:20 AM   #17 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Dec 2005
Posts: 97
Default Overclocking beginnings

here are my system specs...

AMD 3700+ San Diego 2211.332 MHz
CPU multiplyer 11.0x
Asus Premium SLI
2 g Corsair
Seagate 250 HD
Seagate 120 HD
Stock cooling with large fan/ exhaust port directly over AMD (fan is at rear of case)
500W pws

I am slowly reading all this amazing oc you guys are getting. Don't you guys worry about having ot replace any of it?
I really want to start seeing some performance increase....but dont have the nerve to accidently break it and then be out hundreds of dollars.....any advice?
wjones007 is offline  
Old 10-01-2006, 09:23 AM   #18 (permalink)
Master Techie
reggie_da_man's Avatar
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567

So far the highest I can hit is 2.945GHz stable, but since I got my new ram I haven't had time to sit down and find the most efficient overclock yet.


reggie_da_man is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.