Asus N6600LE 128mb VIDEO CARD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-10-2006, 04:12 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 72
Unhappy Asus N6600LE 128mb VIDEO CARD

i recently purchased the nVIDIA Geforce 6600le AGP for my new build. I installed it in my computer properly with the power in it and its fully in the slot.

After that i installed the drivers and everything that came with the card. I have xp pro sp2. Everything seems good and its working fine. I was playing Age of empires 3 with no problems. Then when i go to play an old game like morrowind theres white flashing going on and it also freezes after a couple minutes.

I have a really old crap monitor, could that be the problem?
Is my video card broken?

i already put the drivers what came with my motherboard and stuff. I havent overclocked and in smartdoctor i see that the temperatures r good. PLEASE HELP!!! I wanna play my games!!
__________________

owenma435 is offline  
Old 04-10-2006, 04:25 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 734
Send a message via AIM to iam_not_2fast4u
Default

well , older games usually dont run on newer machines with XP.
__________________

__________________

RIP Flanker: 07-31-2005 - 03-03-2006 09:17 AM
iam_not_2fast4u is offline  
Old 04-10-2006, 06:33 PM   #3 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default

try running it under windows 95 compatibility

right click on the shortcut icon. then go to compatibility and check the box to run it under 95. if that doesnt work it might be that the dx version is too new for that game. i cant run a couple of games cuz they only run with dx7 or lower and the 6600LE is dx9c
__________________


Baez is offline  
Old 04-10-2006, 10:18 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 72
Default

in your specs it says that u have the same video card as me. have u had any problems?
owenma435 is offline  
Old 04-11-2006, 12:16 PM   #5 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default

ya read my last post. i said that it cant play some older games cuz the new cards r too new. the direct x version is too high. a couple games dont run cuz they have to have dx7 or lower. so i just use Win98SE for those games .

but there is absolutely nothing wrong with the card. i love it. its fricken awesome
__________________


Baez is offline  
Old 04-11-2006, 05:35 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 72
Default

cool thanks
__________________

owenma435 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.