Anyone know why my 3dmark05 score dropped ~4% - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-29-2007, 11:54 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default Anyone know why my 3dmark05 score dropped ~4%

Well since I have put arctic silver 5 on my vid card I wanted to try and get a new 3dmark05 score. Well I first tried my old best benching setup. Useing that I noticed that I could only get to ~9,800 points and I used to be able to get to ~10,200 points.

This was after doing defrag and deleting some stuffwhich added about 200 points. Could having more stuff on my hard drives be the reason I'm down 400 points? Or what else could be the problem?

My system
Asus A8N-E motherboard
Amd64 3000+ @ 2.5ghz
Twinmos 2x512mb with 2,3,3,7 timings and a 3/5 divider
HIS x1800gto IceQ3 (12 pipes and 520/495 gpu/mem) flashed to x1800xl and overclocked to (16pipes and 730/730 gpu/mem)
__________________

dario03 is offline  
Old 01-30-2007, 10:20 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default

hmm.. the oc could be not stable.. that will cause lower scores .. and make sure that when you benchmarck that it is benching your oc'd stats .. mine kept reverting to stock...
__________________

__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Old 01-30-2007, 12:29 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default

Well the cpu can pass 3 hours of prime. Also these are the same settings I use to use and now with the AS5 my gpu runs 4c lower and my vreg runs 7c lower. I've ran artifact checker for about 5 minutes with no problem so it should at least be stable enough to get through 3dmark05.
I can turn the overclock up to 750/790 but that only adds about 150 points to get me just over 10,000 points.
dario03 is offline  
Old 01-30-2007, 12:36 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

Have you only run it the once? the score you get is different every time you run 3dmark... try running it lots of times, and average.

(although, admittedly, it doesnt fluctuate by 400 points...)
joshd is offline  
Old 01-30-2007, 02:00 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default

I've ran it 3 times under the same conditions and it pretty much does 9820 to 9880 when set to 730/730.
dario03 is offline  
Old 01-31-2007, 03:00 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Make sure its the only thing running on your computer.
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 01-31-2007, 09:38 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default

Its the only thing running.
__________________

dario03 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.