Another AGP Voltage - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-28-2004, 07:46 AM   #1 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Talking Another AGP Voltage

Does increasing the AGP Voltage help stability with an overclock...as well as add heat obviously too, but still...I can't OC my card very far so I was wondering if putting it from 1.5 to 1.6 AGP Voltage would get it further.
__________________

Nubius is offline  
Old 10-28-2004, 09:29 AM   #2 (permalink)
Desktop Engineer
 
Join Date: Oct 2004
Location: East Coast, US
Posts: 652
Send a message via AIM to Thresh
Default

from what i know voltage makes it more stable but makes it hotter. up to you whether you want to do it or not.
__________________

Thresh is offline  
Old 10-28-2004, 07:57 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

well I was mainly wondering if it would indeed add a little stability, but yeah I knew it'd add heat....I don't think I'll do it though cause in 3dmark03 on the rag troll test the environment they were in was nothing but colors so that was the only 'artifacts' I saw.....don't think my card can use anymore heat and I think that's what destroyed the first one...cause the manufacturer sent the replacement back with a bigger heatsink and fan and more little heatsinks and some capacitors lol
Nubius is offline  
Old 10-29-2004, 01:11 AM   #4 (permalink)
ag3
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,536
Default

Raising the voltage will help in stabalizing the video card.

The increase in heat will make it harder to raise the frequencies with the same level of stability (without the GPU and VRAM being sufficiently cooled).

The environment (case temperature) will also have an impact on the final results. But I don't think you will have any problem with that!
ag3 is offline  
Old 10-29-2004, 01:41 AM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Yeah the environment is pretty cool alright lol but I don't think it has sufficient cooling. I need something much better than this standard fan allbeit still bigger than the original one. Suppose they knew those cards were overheating or something. I really don't care to buy good VGA cooling at the moment though so it's not biggie. I'm first going to get the corsair memory which BTW ag3 I responded to your PM about it..it's command rate is actually 1
Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.