AMD Overclocking Thread. - Page 37 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-03-2009, 09:07 PM   #361 (permalink)
Biostar Stole my heart
 
Hussein19891's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Canada
Posts: 2,209
Send a message via MSN to Hussein19891
Default Re: Official AMD Overclocking Thread.

Ordered the PC Power & Cooling 610 Watt Continuous from newegg Canada last night. Now all I need to do is save up some money and wait for the AM3 925.

The 920 is $240 after shipping handling and everything here in Canada. So the 925 should be about the same, but with a lower TDP.
__________________

__________________


Hussein19891 is offline  
Old 02-03-2009, 11:39 PM   #362 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: Official AMD Overclocking Thread.

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
If you sell that Phenom 9950 cheap enough, I might try to get it off your hands....

thought your parents wouldnt even buy you a mouse???
__________________

__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 04-20-2009, 11:27 AM   #363 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Official AMD Overclocking Thread.

reached 4GHZ and was able to do a superpi run
CPU-Z Validator 3.0

still haven't got the EK Supreme waterblock on it yet though.
I'll probably grab some MX-2 while I'm at it to replace the Arctic Silver 5 I'm using. Phenom II's love the cold.
I'm also using low speed fans on my Thermochill PA120.3. So I probably have the potential to get temperatures lower there.

I might also try bringing my PC into an air conditioned room for some more overclocking.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-20-2009, 12:07 PM   #364 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Official AMD Overclocking Thread.

You got 4ghz on water? You should be able to push more than that, I almost get 3.9ghz on my 720 with a stock cooler.

I would turn up the fans on that bad boy and try again mate. It looks like you still have a lot of wiggle room to play with some settings.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 04-21-2009, 12:36 AM   #365 (permalink)
Hellfire!
 
Wildside's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 3,038
Send a message via MSN to Wildside
Default Re: Official AMD Overclocking Thread.

Quote:
Originally Posted by Apokalipse View Post
reached 4GHZ and was able to do a superpi run
CPU-Z Validator 3.0

still haven't got the EK Supreme waterblock on it yet though.
I'll probably grab some MX-2 while I'm at it to replace the Arctic Silver 5 I'm using. Phenom II's love the cold.
I'm also using low speed fans on my Thermochill PA120.3. So I probably have the potential to get temperatures lower there.

I might also try bringing my PC into an air conditioned room for some more overclocking.
holy crap! 4.0GHz on water! Nice! Same mobo and n CPU like me too. You stable at that clock speed?

Question, do u think i can benefit much if i replace my Tuniq? to the Core Contact w/ TX-2 or the Noctua NH-U12P w/o TX-2? Like it says in my rig, 100% load temps for me is 51 C. I cant seem to push over 3.7GHz still.
__________________
--Windows 10 Pro 64-Bit
--AMD Ryzen 1700x @ 3.4GHz w/ MX-4 and Corsair Hydro 100i Liquid Cooler
--Corsair LPX Vengeance Black 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 DRAM
--EVGA GeForce GTX 960 SuperSC ACX 2.0+ 2GB GDDR5
--ASUS Crosshair IV Hero AM4 X370 Motherboard
--WD BLACK SERIES WD2003FZEX 2TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" HDD
--SAMSUNG 840 EVO MZ-7TE250BW 2.5" 250GB SATA 6Gb/s SSD
--Corsair Obsidian 750D Black Aluminum / Steel ATX Full Tower Computer Case
--Corsair Professional Series 860-Watt AX860
Wildside is offline  
Old 04-21-2009, 01:25 AM   #366 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Official AMD Overclocking Thread.

It was fairly difficult to get it booted at 4GHZ. And it won't work if I use AOD to reach these speeds (it just hangs and reboots).

3.9GHZ almost works 24/7. It can run 3Dmark06 successfully, and even run prime95. Though after a fairly long while of working 100% fine, it can randomly reboot or BSOD.

I'm sure this chip would be capable of more, with enough cooling and good power regulation.
I'm not sure how stable the power regulation is on the K9A2 Platinum when pushing ~1.6V or more through it (max volts on this board is ~1.688V).
__________________
Apokalipse is offline  
Old 04-21-2009, 01:27 AM   #367 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Official AMD Overclocking Thread.

Can't speak for that MSI, so that's a fairly good point. My 3.9 was definitely not stable, but any higher voltage would have resulted in a meltdown with my stock cooler. When I grab a Core Contact we'll see, and I'm looking at a water cooling kit sometime in the near future.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 05-12-2009, 04:30 PM   #368 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Official AMD Overclocking Thread.

I am currently posting from my box with an overclocked x3 720...finally hit 3.9ghz. On the stock cooler. Idle temps max at 38c.

CPU-Z Validator 3.0

All the settings are standard except the multi and vcore, which I have set at 1.55v. Mucking with the settings in any way shape or form trying to hit even slightly over 3.9 results in BSODs all over the place.

Any suggestions are welcome, I wouldn't mind even milking a 201 BCLK out of this.
__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Old 05-12-2009, 04:54 PM   #369 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Official AMD Overclocking Thread.

How does it do in prime?
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 05-12-2009, 06:08 PM   #370 (permalink)
Lord Techie
 
hikaricloud's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: USA
Posts: 6,220
Default Re: Official AMD Overclocking Thread.

Try 2 seconds.

Since I posted last, I got it up to 3.92ghz but no higher. I throttled the DRAM speed down to 400mhz, upped the HT voltage to 1.4v, and set the vcore overvoltage to +.25v...not sure what else I can do with my current stuff.

So...any suggestions? :P
__________________

__________________
R.I.P. Ronald C. "Bucky" Buck
3/13/1949 - 11/30/2010
Poizen22 - in all honesty id prefetr my pics get passed around then send perform some homo erotic sexual deed.
thirdshiftdj - what on earth are you trying to say???
I do not accept support questions via EMail, PM or IM.
If I helped you out, or what I just said rocked you like a hurricane, hit the little thingie over there.
<-------------------------------
hikaricloud is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Demonstrates Twelve-Core Microprocessors Trotter New Technology and Products 11 05-06-2009 12:24 PM
Intel to terminate AMD x86 license?! Da Viksta New Technology and Products 85 04-01-2009 03:02 PM
AMD to demo GPU physics at GDC next week thirdshiftdj New Technology and Products 11 03-21-2009 11:53 PM
*** Official Phenom 2 Review Thread *** gurusan New Technology and Products 40 01-13-2009 03:26 AM
Official Peter.Cort Overclocking Thread!!! (56K Beware) Peter.Cort Overclocking and Modding 176 11-25-2008 06:07 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.