AMD equal to? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-25-2005, 07:56 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 64
Send a message via AIM to MAD LARKIN
Default AMD equal to?

Im building a new computer and am pretty sure im going with the amd athlon 3200 skt939 venice core cpu, but im concerned about what it really performs at. Its clocked at 2Ghz but i know its better, what would be its equal form intel?
__________________

MAD LARKIN is offline  
Old 06-25-2005, 08:04 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default

Actually, It's not better then intel.

AMD is mainly for gaming. So if your a gamer go with AMD cpu's.

If you like to do more applications like internet, mesanging, etc. Intel would be the choice for you.
Intel can still be used for gaming and AMD can still be used for app's but AMD has an advantage over Intel in gaming, as Intel has an advantage over app's. The designs of their CPU's are completely diferent. Even though Intels are clocked higher, that doesn't mean jack-squat in gaming. AMD's equivallents beat ALL intel benchmarks at the moment.

To sum it all up for you.
AMD-GAMING
INTEL-APP'S
__________________

Powerslave is offline  
Old 06-25-2005, 08:06 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

Wrong about the internet. AMD processors PWN Intel processors when it comes to opening and using firefox.

But generally, if you want to do multitasking, Intel 3.0 HT will beat AMD 3000+.
Hacp is offline  
Old 06-25-2005, 08:08 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 64
Send a message via AIM to MAD LARKIN
Default

Yeah I know, but I ment for gamming like for the minimum requirements and stuff what is amd equal to? Higher then its clock speed right?
MAD LARKIN is offline  
Old 06-25-2005, 08:13 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

And AMD 3000+ will perform at about the rate of a 3.2 GHZ intel processor with 2mb cache(the 6xx line) in games
Hacp is offline  
Old 06-25-2005, 08:21 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
And AMD 3000+ will perform at about the rate of a 3.2 GHZ intel processor with 2mb cache(the 6xx line) in games
More like a 3GHz hence the name "3000+"

The whole reason AMD names their CPUs (this is to thread starter) is to make it easier on intel users...the number 3200+ implies it is about the same in performance to an Intel of 3.2GHz or perhaps a little more in some cases.

AMD = gaming
Intel = Apps is WAY too vague, especially as of late AMD is closing the gap on intel on such things.....it's not just 'apps' in general, it's the fact that Intels are for MULTITASKING specifically....other than that AMD's perform just as good as day to day operations, but if you're wanting to encode a lot of things while still doing this and that and you aren't much of a gamer then perhaps Intel is for you.

I'm not an insane gamer, but my processor does everything I need and then some for every application I use....and the only real CPU intensive app I have is photoshop.

I have a 3200+ Venice clocked to 2.5GHz so that's about the equivelant of a 4100+ venice.
Nubius is offline  
Old 06-25-2005, 08:25 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,241
Send a message via AIM to Powerslave
Default

Nubius, I totally forgot about the dual core processors.

Eh, sorry bout that, I guess AMD does have it all.
Powerslave is offline  
Old 06-25-2005, 08:38 PM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Well the latest dual cores have been proven to beat the snot out of Intels latest ones, buuuut that's not primarily what I was referring to.....with AMD's Hypertransport that REALLY helped em out in terms of processing and really excelling memory bandwidth so that is what has helped shorten the gap for regular single core setups.
Nubius is offline  
Old 06-25-2005, 08:43 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

Nubis I stated that the 3000+ will perform at the same level as the 3.2 ghz 2mb cache processors at GAMING. That is perfectly true. In other apps however, it will perform at less, or more, depending on the nature of the applications.
Hacp is offline  
Old 06-25-2005, 08:45 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
Nubis I stated that the 3000+ will perform at the same level as the 3.2 ghz 2mb cache processors at GAMING. That is perfectly true.
cheeeill fo0 I got you I got you....skipped over the 'in games' part at the end......was just seeing what as all been said and missed that little part once I saw (2mb 6xxx) or whatever
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.