amd 5000+ vs 5600+ - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-06-2008, 09:20 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: Spaceballs Mega-Maid
Posts: 783
Send a message via AIM to RichM499 Send a message via Yahoo to RichM499
Default amd 5000+ vs 5600+

5000+ is 2.6ghz .

the 5600+ is 2.9ghz


is the 5600+ going to overclock any higher than the 5000?,

i know for a fact i can get a 5000+ to 3ghz no problem, but im wondering what the 5600+ will push to..


anyone?
__________________

RichM499 is offline  
Old 11-06-2008, 10:36 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: amd 5000+ vs 5600+

The 5000+ can push past 3ghz...just depends on what board and voltage
you push through it.

Dont bother with the 5600+.
__________________

__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 11-07-2008, 12:13 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: Spaceballs Mega-Maid
Posts: 783
Send a message via AIM to RichM499 Send a message via Yahoo to RichM499
Default Re: amd 5000+ vs 5600+

alright, is there any specific reason not to get the 5600? its the same core (both are brisbane)


i assumed that the 5600 was just a 'cherry' 5000 that happened to run at a higher clock at decent temps in their factory, so they slapped a 5600 badge on it and set the clock to reflect this..


i dont know for sure i'd like to know the difference, (its about 15$ difference on newegg. so its not much really)\


(also the 5600 is a black edition, and comes as a 'combo' deal on newegg)

not sure if that makes a big difference in overclockability as black edition, but i know it would be easier to keep my ram at its maximum overclock if the multi is unlocked
RichM499 is offline  
Old 11-07-2008, 02:47 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: amd 5000+ vs 5600+

The unlocked multi can, in some cases, help overclocking because you don't need really high FSB. Part of overclocking stability is how well the motherboard can handle increased FSB, so if you don't need to increase that, you take a component out of the equation.

Keep in mind that right around 3GHz, maybe 3.1GHz is gonna be the max for that chip.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 11-08-2008, 02:09 AM   #5 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: amd 5000+ vs 5600+

3.25~ with a lot of voltage and a GOOD mobo.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 11-08-2008, 04:11 AM   #6 (permalink)
Electical Engineer
 
BongWizard's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: OZ
Posts: 916
Send a message via AIM to BongWizard Send a message via Yahoo to BongWizard
Default Re: amd 5000+ vs 5600+

yeah... the volts you'll have to put across it to get stable will be seriously scary... but i can be down with persistence, know how... and above all, NICE cooling
__________________

NZXT Lexa BlackLine w/ Red LEDs | Corsair TX-750 | Gigabyte EP45-DS3P | Intel Core 2 Quad Q9300 @ 3.6GHz
2x 2GB Kingston HyperX PC2-6400 @ 960MHz (5-4-4-13) | 3x Seagate Barracuda 7200.11 500GB HDD in RAID5
2x HIS Radeon HD 4850 @ 761/1129 in CrossFireX w/ Thermaltake DuOrbs | Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro



Got a problem?? Click Here before posting!

BongWizard is offline  
Old 11-08-2008, 11:26 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: amd 5000+ vs 5600+

I was trying to go past 3.2 and even 1.4v wouldint boot so i said screw and went back down to 3.0ghz.
__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Old 11-08-2008, 02:21 PM   #8 (permalink)
 
jfenwick's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Posts: 1,648
Send a message via ICQ to jfenwick Send a message via MSN to jfenwick
Default Re: amd 5000+ vs 5600+

I was running mine at 3.26 on my evga 590, no issues, at full load it peaked around 50C, had the TRUE on it in the antec 900. nagasama, weren't you running yours at 3.3? I know i couldn't get past the 3.26, temps weren't the issue just wouldn't take it at any multiplier.

Have since scaled it down as it's in the folding rig right now and doesn't need to be that high.
jfenwick is offline  
Old 11-08-2008, 02:22 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2005
Location: Spaceballs Mega-Maid
Posts: 783
Send a message via AIM to RichM499 Send a message via Yahoo to RichM499
Default Re: amd 5000+ vs 5600+

i'll push 1.6v through it before i give up


i've seen my Toledo with 1.46v , so im thinking it will handle 1.5v

=) we shall see, Tuesday......

tuesday....
RichM499 is offline  
Old 11-08-2008, 07:26 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
ricanflow's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Euless, Tx
Posts: 6,317
Default Re: amd 5000+ vs 5600+

1.6v.....umm i wouldint do that if i were you unless you want a fried chip.
__________________

__________________
3DMARK06 = 20,341 (3.8GHZ)



Laptop
P7350 | GTX 260M | 4GB DDR2 800 | 320GB HD | X-Fi | Vista 64

Folding Rig/File Server

M775 | E1200 | Foxconn P9657AB
| Dual 8800GT | Antec NeoHE 500 | Barracuda 80GB | Wintec Ampx



ricanflow is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD to make "significant corporate announcement" tomorrow, possibly breaking up Wildside Polls 8 10-11-2008 07:59 PM
AMD and Havok to Optimize Physics for Gaming Wildside Polls 5 06-13-2008 10:57 PM
AMD 5000 B.E. $99.00 shipped colin Buy/Sell/Trade and Hot Deals 7 01-09-2008 07:49 AM
AMD Phenom & Spider vs Intel QX9770 (What a joke AMD is) Osiris Monitors, Printers and Peripherals 88 12-20-2007 10:40 PM
AMD Triple Core? Osiris Monitors, Printers and Peripherals 4 09-19-2007 07:36 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.