Amd 4000+ brisbane correct temps? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-01-2008, 01:31 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Amd 4000+ brisbane correct temps?

Right now im running tests on my 4000+ brisbane (specs in sig) and im using speedfan for temp and superpi for stressing. Idle it says my temp is 23-25C in speedfan and bios, and underload of superpi it goes up to about 30-33c. Im using stock AMD heatsink, do these temps seem correct to you?
__________________

__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 02-01-2008, 02:59 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 424
Default Re: Amd 4000+ brisbane correct temps?

Do a torture test in prime95. That should heat everything up.
__________________

__________________
Quote:
Originally Posted by weelilmatt View Post
I need a good gaming desktop that can run 5 instances of World of Warcraft w/o much lag, if any...

I'm not computer savvy.. so i need help! pleasee!! I just need it to be under $1000, just the desktop no mouse/keyboard/monitor
IBM/PS1 is offline  
Old 02-01-2008, 03:01 PM   #3 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Amd 4000+ brisbane correct temps?

Quote:
Originally Posted by spikoman69 View Post
Right now im running tests on my 4000+ brisbane (specs in sig) and im using speedfan for temp and superpi for stressing. Idle it says my temp is 23-25C in speedfan and bios, and underload of superpi it goes up to about 30-33c. Im using stock AMD heatsink, do these temps seem correct to you?
but yes, that does seem to be accurate. Those are not bad. until you start to alter the voltages, they still wont go up that much.
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-01-2008, 11:05 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Re: Amd 4000+ brisbane correct temps?

Ok, i OCed from 2.1ghz to 2.3ghz, no voltage altering yet, and its running idle at 21c and speedfan says the core temp is -1c, this cant be correct can it? Could me temp sensor be wrong?
__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 02-01-2008, 11:08 PM   #5 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Amd 4000+ brisbane correct temps?

Quote:
Originally Posted by spikoman69 View Post
Ok, i OCed from 2.1ghz to 2.3ghz, no voltage altering yet, and its running idle at 21c and speedfan says the core temp is -1c, this cant be correct can it? Could me temp sensor be wrong?
speedfan can be wack. I had it say my core temp was 96C. And that was before any OC. coretemp is the program I use, very accurate as far as I can tell
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-01-2008, 11:16 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Re: Amd 4000+ brisbane correct temps?

My bios also says about 23c idle.
__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 02-01-2008, 11:24 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Re: Amd 4000+ brisbane correct temps?

Coretemp shows my cores at -1 - 0 and 3-4
__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 02-01-2008, 11:34 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Re: Amd 4000+ brisbane correct temps?

I got one instane of prime95 on each core right now, speedfan is showing 38c for cpu temp, and core temp showing 14 and 19 for core temps. Do these seem correct for under load? BTW its stock amd cooling, stock amd thermal pad, and OCed to 2.3 from 2.1, no voltage up.
__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Old 02-02-2008, 10:49 AM   #9 (permalink)
Biohazardous
 
nOcLuE98's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,673
Default Re: Amd 4000+ brisbane correct temps?

dont double, or triple post.

And that 38 seems about right. That is strange that coretemp is that far off though. Look up on google something about wrong temps, and see if there is a fix for them, because I find that coretemp is the best temp program. But there are others than just those two.
__________________
http://www.conquestgraphics.com
nOcLuE98 is offline  
Old 02-02-2008, 01:46 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
spikoman69's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 726
Default Re: Amd 4000+ brisbane correct temps?

I overclocked to 2.41ghz last night, only upped the volatge to 1.296 from 1.28. Passed an all nite test of prime95, cpu temps stayed at about 36-40c in speedfan, and core temps were about 14-16 and 16-19 in core temp. Now these are starting to seem like normal load temps to me.
__________________

__________________
AMD Phenom II 960t BE @ 4.3ghz // Corsair Vengence 4x2Gb 1600mhz
EVGA GTX 460 @ 840mhz Core 1960mhz Memory// ASRock 970 Extreme AM3+
NZXT M59 Case Black and Blue Scheme // Corsair H80
University of Michigan // Electrical and Computer Engineering
spikoman69 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD HD 4000 Already!!? Planned Q4 2008/Q1 09 psp_crazy1 New Systems | Building and Buying 11 01-22-2008 04:40 PM
AMD Phenom & Spider vs Intel QX9770 (What a joke AMD is) Osiris Monitors, Printers and Peripherals 88 12-20-2007 10:40 PM
AMD Details Next-generation Platforms! Wildside New Systems | Building and Buying 2 12-15-2007 03:35 PM
AMD Triple Core? Osiris Monitors, Printers and Peripherals 4 09-19-2007 07:36 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.