Is all you need to OC a nVida Card Rivatuner - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-02-2006, 11:02 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 406
Default Is all you need to OC a nVida Card Rivatuner

ive been wanting to OC my 6800GS and i was wondering if thats all i needed
__________________

SomeIranianKid is offline  
Old 03-02-2006, 11:36 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

Yep, that's all you need.

Other alternatives are:

Coolbits - Activates the overclock utility built into the nVida drivers

Most Recent Beta of ATITool - Just tried this recently. It has an artifact scanner and a test to find max OC. Actually a pretty cool app.
__________________

__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 03-03-2006, 12:02 AM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486
Default

All you need to overclock a video card:
1) video card
2) working PC
3) program like rivatuner, coolbits, etc.
Vybuni is offline  
Old 03-04-2006, 11:54 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Ditto. The ATI tool is pretty cool.
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 03-04-2006, 02:25 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 408
Send a message via AIM to neweyedeya18
Default

fan of coolbits, brought my 7800gt to 7076, 3dmark05, which i thinks decent
__________________
neweyedeya18 is offline  
Old 03-04-2006, 02:34 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 406
Default

and i got another question do you raise voltage to your video card like your cpu if it starts artifacting or not
__________________
AMD 3200
2x512 coasair valueselect
eVGA 6800gs
MSI Neo4-f
Anec true power 480 watts

-92% of teens have moved on to rap. If you are part of the 8% who still listen to real music, copy this.
SomeIranianKid is offline  
Old 03-04-2006, 08:24 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Location: N/A
Posts: 1,486
Default

To raise your video card's voltage, you would have to mod the card. You don't need to mess with the voltage unless you are an extreme hardcore overclocker who is trying to get the absolute best speeds possible.
Vybuni is offline  
Old 03-04-2006, 08:34 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 406
Default

o ok thnx then ill leave the voltage alone
__________________

__________________
AMD 3200
2x512 coasair valueselect
eVGA 6800gs
MSI Neo4-f
Anec true power 480 watts

-92% of teens have moved on to rap. If you are part of the 8% who still listen to real music, copy this.
SomeIranianKid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.