Advent P4 overclocking no BIOS settings - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-11-2004, 02:30 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 7
Angry Advent P4 overclocking no BIOS settings

I went to overclock my mates Advent 3112 P4 with Award bios but frequency/voltage settings are blank. The only setting is spectrum something and thats it.

My AMD athlon motherboard has an Award bios with everything I need under frequency/voltage.

Do I need to change a jumper to enable the setting or have Advent disabled it?
__________________

aurin is offline  
Old 11-11-2004, 08:09 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Just because two motherboards have the same maker of a BIOS in this case Award, doesn't mean that they will have the same options. Especially that you're comparing an AMD vs Intel board so I'd assume they'd be completely different. Generally if the settings are blank then either you can't change them and it has it there just to show you it's current status, or you have to enable it by setting something to 'User Define' is how most motherboards I've come across work...if not that, sometimes it indeed is a jumper on the motherboard, but that doesn't necessarily open new options unless the jumper makes the CPU underclock and you need to remove a jumper for it to recognize the CPU as it is.

Your best bet is to check the manual or manufacturers website for your answer as they should have guides to all the options available in the BIOS and what jumpers are on the motherboard itself
__________________

Nubius is offline  
Old 11-11-2004, 09:17 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

I'm pretty sure that motherboard has limited overclocking features. A BIOS update might give you a few more features, but that's about it.

The BIOS version means nothing between AMD and Intel...there not related except for the fact Award certified them both.

Every board will run a different BIOS...some are meant for overclocking, others have just the bare basics.

BTW nice forum, just joined
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 11-12-2004, 02:05 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
BTW nice forum, just joined
Yeah, never properly welcomed ya, soooooo WELCOME TO TF!
Nubius is offline  
Old 11-12-2004, 08:19 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 7
Default

thanks for the info guys. F ing system manufactures I did tell him never to buy one.
aurin is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.