9800 Pro. Which memory do I have? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-06-2006, 01:16 PM   #1 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default 9800 Pro. Which memory do I have?

I'm looking at flashing my 9800 pro to an XT, but to d/l the correct BIOS i need to know whether I have Samsung or Hynix Memory chips. Usually I'd just look at the chips, but it's a HIS Arctic cooled card and they're covered with heatsinks.

Anyone know of a program that'll tell me, or do i have to wrench one of those 'sinks off?

Any help would be good,
Cheers guys.
__________________

__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Old 02-06-2006, 02:18 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

I'd take off those heatsinks. Those things are more like insulators with the little sticky pad they use... Virtually worthless.

Ryan
__________________

__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-06-2006, 02:38 PM   #3 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default

The sinks seem pretty well superglued in place, didn't want to risk pulling any harder case i broke the card.

Also, i've now read that if it has an R350 core, it really can't be flashed to an XT, but i've also read about peeps doing it anyway and it being fine. Which is true?
__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Old 02-07-2006, 01:14 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Tuskatappaja's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Finland (Winland)
Posts: 163
Default

I couldn't get 350 into xt, but not sure if some cards can.
Mine was Club 3D.
__________________
\"Lähimmäisenrakkaus on huoraamista!\"
Tuskatappaja is offline  
Old 02-07-2006, 03:42 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
mike4realz's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 404
Default

your best bet is to take out the heatsink and look at the core and memory. i had a 9800 pro and ati tool said that i have an R350 core but it was actually an R360 when i replace the heatsink.
__________________

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz || 4GB OCZ 1066 DDR2 RAM || GIGABYTE GA-EP45-UD3P Motherboard ||
PNY XLR8 GTX 470 || Raptor 300GB 10,000 RPM HDD RAID0 || Windows 7 Professional 64-bit
mike4realz is offline  
Old 02-07-2006, 06:32 AM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

If you have a 9800pro bios obviously its going to say R350 core because thats the core a 9800pro is supposed to have, if you look under it and its an R360 core you flash it to a 9800XT Its going to say R360

You have memory on the back of the card also so you can look there?
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 02-07-2006, 05:08 PM   #7 (permalink)
Hiphopapotamus.
 
b0dge's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Location: Posts: 61,784
Posts: 557
Default

There's heatsinks on both sides of the ram. Anyone got any experience taking those glued-on 'sinks off?

I'll take the main heatsink off and see if it's got the 360 core.
__________________
Don't ask questions, just click my rep tick. Now.
b0dge is offline  
Old 02-07-2006, 05:49 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

I just pulled mine off. They're snug, but once you give it just enough pressure, POP. They cleanly come right off. I just took mine off of my Asus X700 when I RMA'ed it.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 02-07-2006, 05:55 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
mike4realz's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 404
Default

u can use a blow dryer to warm it up a bit...then carefully wiggle it
__________________

__________________

Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz || 4GB OCZ 1066 DDR2 RAM || GIGABYTE GA-EP45-UD3P Motherboard ||
PNY XLR8 GTX 470 || Raptor 300GB 10,000 RPM HDD RAID0 || Windows 7 Professional 64-bit
mike4realz is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.