939 Newcastle 3400+ HIGH OC RESULTS - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-01-2005, 08:22 PM   #11 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Quote:
I'd be watching that AGP and PCI bus if I were you. Supposed to be 66:33 normal and you're hitting 75:37....that's definitely pushing it. With that you're looking to fry more than just the CPU.
Good point Nubius, I didn't notice that until you pointed it out, but now I see it's kinda pushing the limits. Overclocking any board with unlocked PCI/AGP slots is really risky, and I would advise against it.
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 03-01-2005, 08:25 PM   #12 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Potsdam NY, USA
Posts: 2,003
Send a message via AIM to AND_YOU_ARE Send a message via Yahoo to AND_YOU_ARE
Default

Your cpu fan is running at 5818 rmps, is that a bit noisey? The temps are bad, is that at load or idle?
__________________

__________________
Member of the right wing conspiracy theory.

X-Fire: andyouare1
AIM: plantagenet51

Ars Technica

Silent PC Review

Xtreme Systems
AND_YOU_ARE is offline  
Old 03-01-2005, 08:36 PM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

It's probably a vantec Tornado in which case yes it's noisy
Nubius is offline  
Old 03-01-2005, 08:38 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

It's a thermtaltake fan

About the temps, their fine but their idle, this thing at 2.65ghz has a tendency not to be prime stable.

About my AGP:PCI, yes belive it or not it's locked. That's the Asus's default AGP and PCI speeds. I can set it at 66:33 or those.
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-02-2005, 02:06 AM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

yikes! thats not bad what mobo and whats that stock vcore for that chip?
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 03-02-2005, 07:50 AM   #16 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Board is an Asus A8V. Revision 1 or 2, the mobo cannot decide. Half the programs say 1 half of them say 2.

Like all of the AMD 64 bit's, the stock v-core is 1.5, and im running that at 1.8 (voltage sensor is a bit off)
DJ-CHRIS is offline  
Old 03-02-2005, 01:59 PM   #17 (permalink)
Monster Techie
 
aj2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,094
Default

dont mean to highjack thread but as uve been saying about the agp/pci lock should be 66:33, wat should it be on a pci-e motherboard cos mine is reading pci-e at 100.00 and pci at 33.34 is that ok?

nice o/c DJ
__________________
AMD x2 5000+ black edition at 3.3GHZ zalman cnps 9700-NT
Gigabyte GA-M57SLI-S4 motherboard
3072mb: OCZ ddr800 gold
2x 7800GTX in SLI for 20" viewsonic
OCZ 600watt power supply
www.angelic-accessories.co.uk - plug for my gfs site
aj2003 is offline  
Old 03-02-2005, 04:36 PM   #18 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
wat should it be on a pci-e motherboard cos mine is reading pci-e at 100.00 and pci at 33.34 is that ok?
Thats exactly where it needs to be.
Nubius is offline  
Old 03-02-2005, 04:39 PM   #19 (permalink)
Monster Techie
 
aj2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,094
Default

kk thanks nubius was worring abit there.
__________________
AMD x2 5000+ black edition at 3.3GHZ zalman cnps 9700-NT
Gigabyte GA-M57SLI-S4 motherboard
3072mb: OCZ ddr800 gold
2x 7800GTX in SLI for 20" viewsonic
OCZ 600watt power supply
www.angelic-accessories.co.uk - plug for my gfs site
aj2003 is offline  
Old 03-02-2005, 05:29 PM   #20 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 119
Default

ive got a very similar setup to u, DJ. check my signature. could u also post ur memclocks from CPUZ as well? also, what is ur cpu fan?
__________________

__________________
AMD 64 3400+ s939 / ASUS A8V Deluxe (K8T800Pro) / Kingston Dual Channel DDR 400 (2 x 256) Corsair Value DDR 400 (2 x 512) / ATI Radeaon 9600XT / Seagate 120 GB/
deadweight is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.