7850 kuma - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-12-2009, 05:01 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ohio, USA
Posts: 30
Default 7850 kuma

I got this CPU last week and as of yet cannot OC it by any means! No matter how slight the OC it crashes my pc on windows boot. I tried going into the bios and amd Overdrive.

Any thoughts ?

CPU-Z Validator 3.0
__________________

Celtic is offline  
Old 05-12-2009, 06:27 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: 7850 kuma

790X based chipset?

That probably only has support for it natively, you might want to update your BIOS to the latest version, then try again..
__________________

__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 05-12-2009, 06:43 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ohio, USA
Posts: 30
Default

yea 790x...and my bios is up to date @1.8

Tried to go back to bios version 1.7 but that didnt work. Tried the flash utility on msi forums..but again that wont work for me either. I have 2 of these mobos and im thinking RMA them both, even try to get a refund if possible.Its either the mobo or the CPU.

either way im about done!
Celtic is offline  
Old 05-12-2009, 02:37 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: 7850 kuma

Probably you got a CPU that doesn't like clocking very well..

I don't think you are allowed to exchange just for that..
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 05-17-2009, 10:54 PM   #5 (permalink)
Papa Chester
 
Antec-User's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Afghanistan Campaign Veteran
Posts: 1,036
Send a message via MSN to Antec-User
Default Re: 7850 kuma

Quote:
Originally Posted by vernong1992 View Post
790X based chipset?

That probably only has support for it natively, you might want to update your BIOS to the latest version, then try again..
x2...


And what board are you running? My buddy has an Asus board that has minimal options for OCing and it doesn't like it at ALL if you even mess with the multiplier.



Wait a minute... Is this just a NB Clock we're talking about?
__________________
PII 940 @ 3.8g | Gigabyte DS4H | OCZ Reaper 1066 | HD 4870 1G | Ultra X3 1000w | Antec 900 | 1/2" CPU/GPU LIQUID LOOP | OCZ SSD | Swiftech + XSPC


<---- If You enjoyed my ramblings, or if I've helped you, Check me... :D
Antec-User is offline  
Old 05-17-2009, 11:05 PM   #6 (permalink)
Inspired by Art
 
tastegw's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: PA
Posts: 1,400
Default Re: 7850 kuma

he should be able to clock that over atleast 3.2, the 7750 can be ran @ 3.2 with no voltage change.
__________________
tastegw is offline  
Old 05-18-2009, 08:37 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
baron5's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Australia
Posts: 2,984
Default Re: 7850 kuma

yeah you should just be able to up the multi a bit to achieve a decent result. Make sure your ram voltages and timings are set right when you change something in the cios, a couple of people have had similar issues where odd things would change causing their computer not to boot.
__________________

__________________
<<<Please give me Rep if I have helped you<<<

I7 930 @ 4GHz : Noctua D-14
Gigabyte X58A-UD7 : Asus GTX 480
G.Skill Trident 1600MHz 6-8-7-18 : Samsung F3 1TB
OCZ Vertex 2 50GB : Silverstone RV02 Case
Silverstone Strider Plus 1Kw : Sony DRU-870s Optical
Samsung P2350 Monito
r

baron5 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does amd 7750 kuma black edition come with fan/heatsink!!!?!?!?!?! wizzardxexe System Upgrades 17 02-08-2009 11:23 AM
AGENA and KUMA details... hmammen New Systems | Building and Buying 45 05-15-2007 01:10 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.