7800gtx bfg model 1.75ghz memory - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-12-2005, 11:58 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default 7800gtx bfg model 1.75ghz memory

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814143044


(ok i just witnessed the fastes video card on the planet lol jk
anyways the. bfg 7800gtx 24 pipe 580mhz core 1.75ghz memory/256bit/512mb)

(how did they get this core and the memory that high? did they bin them to find cores and memory that would do this speed? or can most 7800gt/gtx cores do this with heavy cooling but not water cooling, and is it even possible to get a regular 7800gt's memory to that? or do these cards have some of bfg's own memory in there)

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814143044

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814143044
__________________

burned-ati is offline  
Old 12-13-2005, 12:01 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

all the 512mb 7800GTX use differant mem to the 256mb brothers and the default for them i think is 1.5ghz mem but i might be wrong

the differant mem is why they are in such short supply
__________________

__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 12-13-2005, 06:35 AM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

the 512MB 7800 GTX's are using different RAM chips. they're new, made by Samsung, and clock really high.

and the cards have got larger coolers, so they can clock the GPU higher.
__________________
Apokalipse is offline  
Old 12-13-2005, 07:44 AM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,286
Default

THat my friend would be why Nvidia is owning the market.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 12-13-2005, 08:56 AM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default

yea could you imagine sli'n those things wow! ive actually heard of there memory getting to 1.85ghz and the core to 606mhz
lol thats 14544 texles per second!!!, and that bandwidth would proubly be 45-50gb and this is only one. i think two would be scary lol what do you think a 3dmark05 score would be? becasue just this vga setup would cost you roughly 1500 bucks! which alone could build a sweet sli system, with the 7800gt's
burned-ati is offline  
Old 12-13-2005, 05:53 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Quote:
THat my friend would be why Nvidia is owning the market.
Except for the fact that they cost a ludicrous amount, are impossible to find, and have very poor memory yields from Samsung
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 12-13-2005, 11:44 PM   #7 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,286
Default

Bah, it still owns no matter what though.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 12-13-2005, 11:46 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 994
Send a message via AIM to PoisonPorkchop
Default

Quote:
Originally posted by burned-ati
yea could you imagine sli'n those things wow! ive actually heard of there memory getting to 1.85ghz and the core to 606mhz
lol thats 14544 texles per second!!!, and that bandwidth would proubly be 45-50gb and this is only one. i think two would be scary lol what do you think a 3dmark05 score would be? becasue just this vga setup would cost you roughly 1500 bucks! which alone could build a sweet sli system, with the 7800gt's
SLI is a flop.
__________________

__________________
System
Antec Super Lanboy
AMD 64 3800 S-939 Newcastle
MSI K8N Neo2 Platinum
eVGA 6600GT
1.5 GB pc 3200
WD 160 GB IDE
Viewsonic 22\" Widescreen 1680x1050
Logitech MX518
Coming Soon: Athlon 64 4000 San Diego/Z-5500/G7/Vista
PoisonPorkchop is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.