6800 PCI-e - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-22-2005, 06:33 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 405
Send a message via AIM to BxSlipSk8718 Send a message via Yahoo to BxSlipSk8718
Default 6800 PCI-e

My freind is tryin to get a new card tryin to avoid him gettin a low end card so i have a question


are there any 6800G's PCI-e that have the 4 unlockable pipe lines ?

cuz ive red aroudn and understand the bords only have 12 in the PCI-e versions
__________________

__________________
My Box :D

- Antec P180 Xcloid 450watt PSU
- DFI LANPARTY nF4 SLI-DR
- Amd 64 Venice Core 939 3000+
- AOpen 6800GT PCI-e Stock
- 1Gig (512x2) Geil Ultra 2-3-3-4
- 250gigx2 Raid 0 Striping SATAII 16mb cache

Is Gangsta
BxSlipSk8718 is offline  
Old 08-22-2005, 07:27 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
idiotec's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,748
Default

I am unaware of the PCI-e version not having extra pipes to unlock, but I have never looked into the subject either. Regardless, even with only 12 pipes its a good card. Even if it did, the sucess rate of unlocking those pipes has gotten very low, so it is not something you can count on anyways. Based on price range go 6600GT, 6800 or 6800GT and either way it will be a good card.
__________________

__________________

BE HEARD - Techonvent
DS3 | E6400 - 3.2GHz 24/7 | 2GB OCZ PLat. PC6400 | 6800GT | Zippy 460W
What the world needs is more geniuses with humility, there are so few of us left.
idiotec is offline  
Old 08-23-2005, 05:02 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

my 6600GT i find performs the same as the benchmark scores i have seen on the 6800.
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 08-25-2005, 01:08 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Mr. Switch's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,841
Send a message via AIM to Mr. Switch
Default

the PCI-E 6800 will not unlock to 16. all PCI-Express 6800's are built with only 12 pipes and 5 vertex units, so there is nothing to unlock. its the AGP 6800 that can be softmodded to 16 pipelines and 6 vertex units. and its really not worth the risk becuase even if you did OC and unlock the pipelines succesfully, your stuck with 128MB of VRAM.
Mr. Switch is offline  
Old 08-25-2005, 05:02 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

Not if you use your system memory thats overclocked :-\
c0rr0sive is offline  
Old 08-25-2005, 05:47 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

is it hard to unlock the 4 additional pipelines on a 6800...agp...??
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 08-25-2005, 09:57 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 405
Send a message via AIM to BxSlipSk8718 Send a message via Yahoo to BxSlipSk8718
Default

Quote:
Originally posted by Sw1tCh[FX]
the PCI-E 6800 will not unlock to 16. all PCI-Express 6800's are built with only 12 pipes and 5 vertex units, so there is nothing to unlock. its the AGP 6800 that can be softmodded to 16 pipelines and 6 vertex units. and its really not worth the risk becuase even if you did OC and unlock the pipelines succesfully, your stuck with 128MB of VRAM.

Yea i know as i stated i was just wondering if there was a special edition posibly that had 16pipelines 4 locked when it came to PCI-e version

and um on another note even if ur GPU had 128mb but 16 piplines 350+ clock speed and ram at 1000 i think thats still better then the 6800 regular
__________________
My Box :D

- Antec P180 Xcloid 450watt PSU
- DFI LANPARTY nF4 SLI-DR
- Amd 64 Venice Core 939 3000+
- AOpen 6800GT PCI-e Stock
- 1Gig (512x2) Geil Ultra 2-3-3-4
- 250gigx2 Raid 0 Striping SATAII 16mb cache

Is Gangsta
BxSlipSk8718 is offline  
Old 08-25-2005, 11:42 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,446
Send a message via AIM to Alex81388
Default

Yes it is hard to unlock pipelines. It is also very lucky if you succed.
__________________

__________________
Sig removed due to foul language. Please read the rules regarding the allowable content of sigs before reposting your COMPLIANT sig.
~Trotter
4/21/06
Alex81388 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.