A 6400 Reaching 3.5 GHz? Stable. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-07-2007, 08:56 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 401
Default A 6400 Reaching 3.5 GHz? Stable.

So I got a mate telling me he has his 6400 up to 3.5 GHz stable. No water cooling.
He has a Noctura Nh-U12 heatsink on it.

I was alittle indifferent about this whole thing.

I'd like your opinion's on truth.
__________________

augest is offline  
Old 03-07-2007, 09:09 PM   #2 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

Very possible. I know people who have gotten E6400 up to 4.0ghz on air and I know someone who has gotten 3.71ghz on an E6300 with a Tuniq Tower.
__________________

__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 03-07-2007, 09:13 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 401
Default

Ok... I was just wondering seemed alittle weird to me is all.
augest is offline  
Old 03-07-2007, 09:16 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default

With the right stuff, and a bit of luck, C2Ds can overclock, like theres no tomorrow.
__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 03-07-2007, 09:44 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 48
Default

Yea it's possible.... I wonder what kind of lifespan it has by running that hard
Mantis-X is offline  
Old 03-07-2007, 11:27 PM   #6 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default

^^lol well it goes from 100,000 hours down to say 75,000 i dunno^^
who gives a sh*t you have a 4ghz monster on your hands burn it down...
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 03-07-2007, 11:49 PM   #7 (permalink)
Renowned Budgeting Master
 
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default

lol yea seriously....chips last 10 years and who cares if you shorten them to say 7? Lol not me I won't keep this chip for more than like 2 years anyway if that >.>
__________________
E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 03-08-2007, 07:32 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default

ya very possible, infact even with that stock cooler u could come pretty darn close to 2.7 ghz on an e6300, on an e4300 u could go 3.4 ghz on stock intel cooler
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 03-09-2007, 04:47 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,732
Default

ive seen someone go 4.1ghz on cdquad but it was watercooled still pretty good though
TheEnd187 is offline  
Old 03-09-2007, 08:44 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Evergreen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 207
Default

Quote:
Originally posted by vernong1992
ya very possible, infact even with that stock cooler u could come pretty darn close to 2.7 ghz on an e6300, on an e4300 u could go 3.4 ghz on stock intel cooler
I can get to 3.1 on the stock cooler with my E6300... I haven't tried it with the stock cooler, but I don't have to increase voltages until past 3.15ish
__________________

__________________
DOLLA DOLLA DOLLA BILL YALL
Evergreen is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.