64 bit technology - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-22-2005, 05:31 PM   #11 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Probably on low band...

I have the BETA for Windows x64, I tried it out on a computer I built a while ago just for fun, it was all right, didn't notice much difference between it and 32 bit XP, but then again I was only using 32 bit applications so that was probably why.

Quote:
when you raid 2 hds in raid0 does it only show up as 1 hd? if so can i partition the split up hds so my os will be split into 2 pieces? i want to have fast load times for my os but i want to be able to reformat the hds without loosing the os
RAID 0 uses two hard drives and formats them so they appear as one. You can still easily partition any RAID however.

Say you have two 36GB Raptor drives, which will give you about 70GB of space. You partition it into C and D drives, making C 20GB and D 50GB. Each Raptor drive will account for half the space of each partition. Therefore you can format one partition without losing the data on the other.
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 03-22-2005, 10:02 PM   #12 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 314
Default

since 64 bit windows is just a beta, is it unstable or unsecure? lol i know windows is both, but would the beta be more so? and if you get the beta, will you still be able to update it after the beta ends?
__________________

Vampire_Slayer is offline  
Old 03-22-2005, 10:30 PM   #13 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

The beta runs fine. It is basically exactly the same as windows xp professional except it's 64 bit. And charles windows does not provide a 64 bit driver for wireless linksys pci card at this time (to my knowledge).
Poison it sounds like you only want one partition. The one partition will encorporate both of your drives with the OS and anything else you put on there, that is what RAId 0 does, it splits the data to increase speed.
__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Old 03-22-2005, 11:09 PM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default

Sorry wasnt sure if they did or not, I just know most my hardware had simple drivers on xp, Anyways there is a big differnce between x64 and the normal XP pro, we just cant use them differnces yet, i think it can support like 16TB of virtual memory and so on. Oh and i would download it at a friends house, but none have a cd burner, and the ones with a burner dont have DSL or better, and im dial up to.
c0rr0sive is offline  
Old 03-23-2005, 12:46 AM   #15 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 994
Send a message via AIM to PoisonPorkchop
Default

do it the old fashion way. lug your rig over there and dl it
__________________
System
Antec Super Lanboy
AMD 64 3800 S-939 Newcastle
MSI K8N Neo2 Platinum
eVGA 6600GT
1.5 GB pc 3200
WD 160 GB IDE
Viewsonic 22\" Widescreen 1680x1050
Logitech MX518
Coming Soon: Athlon 64 4000 San Diego/Z-5500/G7/Vista
PoisonPorkchop is offline  
Old 03-23-2005, 02:33 AM   #16 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

lol thats what i do whenever i want to download a movie or something.. i ask my friend if he wants to do nethin n hes like come up here, and movie time... XD
__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 03-23-2005, 02:43 AM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 17
Default

ya, like what was said in other posts, its nothing special if you don't have programs to run 64bit on.
Jesse999 is offline  
Old 03-23-2005, 10:02 AM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,487
Default

I heard overall system performance is up 1-5% running even mostly 32 bit programs. The article I read said that the 64 bit os doesn't slow down 32 bit programs but may actually give them a small performance boost. I would get the 64 bit OS if you can...
__________________

__________________
<font size=\"1\">Intel Pentium 4 3.4GHZ HT-------------------AMD Athlon 64 3000+ Winchester
Intel Stock CPU Cooler------------------------Zalman 7700-Cu
Idle: 51C---------------------------------------Idle: 21C
Load: 72C--------------------------------------Load: 28C
ASUS P4C800-E Deluxe-----------------------GIGABYTE K8NF4-9 NForce4 4X
512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200-----512MBX2 Corsair XMS 2-2-2-5 PC-3200
ATI RADEON X800 XT Platinum Edition-------ATI RADEON X800 XL
Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS----------Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS
Western Digital Raptor 37GB 10K------------2X Western Digital SATA150 Caviar SE 80GB RAID 0
Antec True 480W------------------------------Thermaltake Silent PurePower 680W
Zalman 5.1 Headphones----------------------Zalman 5.1 Headphones
Zalman High Sensitivity Microphone----------Zalman High Sensitivity Microphone
Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A----------Logitech Media Keyboard
Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A---------Logitech MX510
3DMark05: 5,928------------------------------3DMark05: 5,000</font>
dale5605 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.