6300 oc - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-06-2006, 05:51 PM   #1 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 311
Default 6300 oc

im really new to overclocking (ie bout 10minutes ago) and i was wondering if the gigabyte easy tune 5 shows accurate temps because i have overclocked my core two duo 6300 to 2.01ghz and when im running super pi 32m the max temp i reach is only 20degrees celcius (62 farenheight)? is this right?
__________________

El_Roberto is offline  
Old 10-06-2006, 06:20 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 326
Send a message via AIM to vipercrazed Send a message via Yahoo to vipercrazed
Default

all programs should be pretty close,i dont know your specific one but it might only record the temp when the prog was started and not resfresh, aibooster for asus mobo's, has a option to change the refresh interval time.

you could always get another program, speed fan, pc wizard, cpu-z(might not tell temp)
__________________

__________________
bfg tech 7900GT@475 still ll 3200+ venice@2.72, 1.55v ll OCZ 1GB ll WD 320 GB hdd
vipercrazed is offline  
Old 10-06-2006, 06:45 PM   #3 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 311
Default

thanks for your reply pc wizard says that processor temp is 10 deg celcius and core temp is 46
__________________

- Intel Q6600 G0 @ 3.2Ghz 1.33v -
- G.Skill 4Gb DDR2 @ 1066Mhz 5-5-5-15 -
- XFX 5850 @ Stock -
- Gigabtye GA-G33M-DS2R -
- Intel X-25V 40Gb Solid State -
- Corsair 520HX 520Watts -
- Cooler Master CM690 -
El_Roberto is offline  
Old 10-06-2006, 06:46 PM   #4 (permalink)
Content Team
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 311
Default

then again it does say that my gpu is at 690 degrees celcius....
__________________

- Intel Q6600 G0 @ 3.2Ghz 1.33v -
- G.Skill 4Gb DDR2 @ 1066Mhz 5-5-5-15 -
- XFX 5850 @ Stock -
- Gigabtye GA-G33M-DS2R -
- Intel X-25V 40Gb Solid State -
- Corsair 520HX 520Watts -
- Cooler Master CM690 -
El_Roberto is offline  
Old 10-06-2006, 07:52 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

CPU-z does not tell the temp.

Check your BIOS for temps, it is more accurate.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 10-06-2006, 08:15 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

All those temps look out of wack. I wouldn't trust them as far as I could throw em'.
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 10-06-2006, 09:16 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 647
Default

what kind of cooling are you using? w/o an OC my E6400 will be around 33C or so on air.

I'd say that EasyTune is pretty accurate be because i have a temperature monitor deal in my case with a reader as close to my processor as possible and my temps are always either the same as EasyTune or slightly higher (due to my case temp being higher).

20C just doesn't seem right unless you've got water cooling or something. Try to get an online update for easytune.

Also it might have something to do w/ your BIOS version. Flash your bios to F6 and then try it too.
__________________
Antec NeoPower 650W
Gigabyte EP45-DS3R
Intel Core 2 Duo E8400 (w/ Arctic Freezer 7)
4GB DDR2-1000 G.Skill
Sapphire x1950 Pro 512mb (w/ V700)
250GB, 500GB and 1.5TB Seagate Barracudas (2.25TB total)
Fatal1ty XtremeGamer sound card *** generic TV tuner
Xclio 3060 case *** HannsG 22" monitor
XP Pro / Ubuntu 7.10 *** Razer Copperhead and Tarantula
jordo_99 is offline  
Old 10-07-2006, 03:40 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 79
Default

Just as a comparison...

My e6600 (not overclocked) with a sonic tower (with fan set up between the towers) idles at 18 and never goes above 30 even after hours of playing GTA sanandreas and running chess base at the same time.

The stock cooler was not too bad at 28 idle and mid 30s under load... but then it died... (see other post)

Easy Tuner 5 is accurate in comparison to bios... or at least on my machine it is.
__________________

__________________
Max
Max2559 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.