5.56Ghz?? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-16-2009, 03:20 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 157
Default 5.56Ghz??

In my system info, it states that my processor is running at 5.56Ghz, however cpu-z says 4.1Ghz. From what I knew, it was 4.1...why is windows giving me a different reading?
__________________

__________________
The Rig: Specs
e8500 @ 4.1Ghz, 4Gb OCZ Reapers @ 1152Mhz, Gainward HD 4850 GPU, Asus P5Q-PRO, Corsair 60gb Force Series SSD, Seagate 7200.11 320Gb, Corsair 620W Modular PSU, Vista Home Premium 64
zildjianchris is offline  
Old 02-16-2009, 04:51 AM   #2 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,774
Default Re: 5.56Ghz??

CPU-Z will be correct, 5.56 on an E8500 would be insane :freak: Not sure why it's doing that.
__________________

__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 02-16-2009, 05:19 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default Re: 5.56Ghz??

The system info is just reading it at the stock multiplier.

My system does the same exact thing,I run my e2200 @ 3ghz 24/7 with a 10x multi but in the system info it shows it @ 3.3ghz because its reading the stock 11x multi
Shumway is offline  
Old 02-17-2009, 01:16 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 157
Default Re: 5.56Ghz??

Im running at the stock multi of 9.5x. I restarted the pc, now it's back down at 4.1
__________________
The Rig: Specs
e8500 @ 4.1Ghz, 4Gb OCZ Reapers @ 1152Mhz, Gainward HD 4850 GPU, Asus P5Q-PRO, Corsair 60gb Force Series SSD, Seagate 7200.11 320Gb, Corsair 620W Modular PSU, Vista Home Premium 64
zildjianchris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.