400MHz FSB Volt Mod! - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-07-2005, 05:09 PM   #21 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

I thought the DFI boards were reaching over 400 though...

Anyways if you want variable resistors, look for ALPS, some of the best quality. P&G is high quality but I am not sure if they make a 25k pot.
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 06-07-2005, 05:14 PM   #22 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

You don't have to do a volt mod to go over 400FSB......it'll go over 400FSB anyway, but it's once you start wanting 240+MHz that you'll need more chipset voltage....generally this is assuming you've already maxed out your chipset voltage and still need more, which don't forget to adequately cool the NB with aftermarket cooling...

That's how I fried my NF7 board.......not from the volt mod.....but testing the voltage with my multimeter lol....damn shakey hands let the tip touch two of the legs of the mosfet and ZZZZZZZZZAP! she was gone

I was using a pencil method though, not soldering
__________________

Nubius is offline  
Old 06-07-2005, 05:27 PM   #23 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default

damn that has to suck, so what do you use for a mobo now? and can you do these mods on an AMD system? preferably w/ an NF2ultra400 chipset?
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now  
Old 06-07-2005, 05:30 PM   #24 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I'm still using an NF7....I fried that board a few months ago and was lucky enough to get it RMA'd by newegg

I can tell it's an earlier board though because it has black dimms compared to all newer NF7's have purple dimms.

Quote:
and can you do these mods on an AMD system? preferably w/ an NF2ultra400 chipset?
I just said I was doing that mod to an NF7.....and I know you know I have a AMD Mobile chip...so that pretty much answers your question.......if theres hardware, theres a mod for it.

www.vr-zone.com generally has just about every mod you could need/want
Nubius is offline  
Old 06-07-2005, 05:54 PM   #25 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default

Quote:
and I know you know I have a AMD Mobile chip
yea i know i feel stupid cause of that now. i remebered you had that chip right as i posted it but all well. i got a site out of the dumb question lol. What i was actually refering to though, was can you use those mods from the site him gave on an AMD board?
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now  
Old 06-07-2005, 06:26 PM   #26 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

no, all volt mods are board specific, there are the same mods, but it will require soldering in different places
Nubius is offline  
Old 06-07-2005, 06:45 PM   #27 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default

thanx, what i needed to know. know of any place that might have my board? or do i have to figure it out myself?
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now  
Old 06-07-2005, 06:47 PM   #28 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

........yeesh refer to my above post:

Quote:
http://www.vr-zone.com/ generally has just about every mod you could need/want
Nubius is offline  
Old 06-07-2005, 06:51 PM   #29 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

how much more performance would you get doing this and is it noticable?
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 06-07-2005, 07:29 PM   #30 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

you don't get performance at all, it's to help increase stability when overclocking beyond the boards set FSB, this applies to socket A boards and intel equivelants, not AMD64s
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.