3dmark01 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-11-2005, 12:15 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 224
Send a message via AIM to The Kraut
Default 3dmark01

I used 3dmark01 to test my machine and i got 4738 with this system:

Intel Celeron, 2000 mhz (northwood i believe)
Soyo P45 Dragon Ultra
2x 512mb ValueSELECT RAM and 1 256mb stick
Radeon 9600 Pro Series
Western Digital 40gb harddrive
Antec Case (not sure which one)
2 cd drives (only work partially)
300W Antec PSU
Floppy drive

Would this be a normal score for this setup? I am getting a new computer anyways but i would like to know if there is anything i could do to improve the score. I will post 03 and 05 scores later if they ever finish downloading. Thanks
__________________

__________________
Better sig coming soon.
The Kraut is offline  
Old 12-11-2005, 02:23 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 378
Default

That's probably about right. If you're not overclocked, you could do that to raise your score, especially if you overclock the card. But seeing as how you're getting that nice comp in your signature, I wouldn't spend any money on that thing.
__________________

__________________
ilovesocks is offline  
Old 12-11-2005, 03:39 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 224
Send a message via AIM to The Kraut
Default

How much could i overclock this thing? I dont have any experiance in doing it and i thought i might try to gain some by doing so on my current one.
__________________
Better sig coming soon.
The Kraut is offline  
Old 12-11-2005, 04:29 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

depends on your ram. If you overclock your fsb and ram your ram may not handle being overclocked. If you use a divider you will loose performance heaps. Is your ram DDR 400 because if it is then you have a bit of room for overclocking your fsb. Im thinking you have a 533 fsb cpu but download cpuz and give me some info about your CPU and Ram speeds.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 12-11-2005, 03:24 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 224
Send a message via AIM to The Kraut
Default

Here it is:

cpu
Core Speed: 2004.4 MHz
Multiplier: x 20.0
FSB: 100.2 MHz
Bus Speed: 400.9 mhz

RAM
PC3200 (200 MHz)

I also took 3dmark03 and scored 1757. :P
__________________
Better sig coming soon.
The Kraut is offline  
Old 12-11-2005, 03:34 PM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

thats v.good

that means in theory you could double your fsb before you reach your rams max. What cooling do you have? what temps are you currently running at? check in bios.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 12-11-2005, 03:48 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 224
Send a message via AIM to The Kraut
Default

I have stock air cooling at the moment and the cpu runs at 20C and the the system at 76C on idle.
__________________
Better sig coming soon.
The Kraut is offline  
Old 12-11-2005, 03:52 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

what do you mean "the system" ia 76c on idle, anything inside your computer @ 76c ia not good
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 12-11-2005, 03:55 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 224
Send a message via AIM to The Kraut
Default

Whoops, nevermind that, i was looking at Aux. The motherboard is at 29C. Do you think i could OC this alittle?
__________________
Better sig coming soon.
The Kraut is offline  
Old 12-11-2005, 04:21 PM   #10 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

Dude

thats all you got...

I think something doesnt sound quite right...

sorry man but i think its time for an upgrade

i think i scored about 8k in 3dmark05
__________________

__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.