3500 worth extra £70 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-19-2005, 07:19 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
aj2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,094
Default 3500 worth extra £70

im looking at either a 3200 for £130 (GBP) or a 3500 for 190 (GBP) a difference fo £70 now im gettin a xp120 big *** heat sink because i am goin to o/c, and both these are the winchesters. Is the 3500 really worth the extra cash or will both cpus top out at about the same speed? Im looking to get it upto about 2.6-2.7 and further if possible.
__________________

__________________
AMD x2 5000+ black edition at 3.3GHZ zalman cnps 9700-NT
Gigabyte GA-M57SLI-S4 motherboard
3072mb: OCZ ddr800 gold
2x 7800GTX in SLI for 20" viewsonic
OCZ 600watt power supply
www.angelic-accessories.co.uk - plug for my gfs site
aj2003 is offline  
Old 01-19-2005, 07:23 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

The 3500+ will obviously overclock at a higher frequency, but the 3200+ will have a larger overclocking pontential than the 3500+.

In laymens terms, the 3500+ will run at a higher frequency, but the 3200+ will OC a lot more.
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 01-19-2005, 08:13 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Personally i'd pick the 3200+...

The 3000, 3200, 3500 all top out ~ the same speeds from what i've read. I don't like to buy the lowest or highest end option...i''m a middle man so 3200+
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 01-19-2005, 08:50 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

I agree, theirs nothing wrong with the 3200. I know the 3500 price has ran down around 100$ the last 3 months. You can find it for 260$, witch is pretty damn cheap. Just, make sure you get a socket 939 3200. If you get a 754, well then take advantage and get the Clawhammer.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 01-19-2005, 11:57 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

get the 3200 it rocks i got 3800 speeds stable with stock hsf and no voltage tweeks. get it now
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 01-19-2005, 11:59 PM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

just so u know i didn't test for stability but i didn;t have any probs so thats all i care about
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 01-20-2005, 03:21 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
aj2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,094
Default

ok 3200 it is. you think ill have any need to o/c yet with that plus a gig 2x512 corsair xmspro dual channel, msi 6600gt and msi neo4 nForce4 board?
__________________
AMD x2 5000+ black edition at 3.3GHZ zalman cnps 9700-NT
Gigabyte GA-M57SLI-S4 motherboard
3072mb: OCZ ddr800 gold
2x 7800GTX in SLI for 20" viewsonic
OCZ 600watt power supply
www.angelic-accessories.co.uk - plug for my gfs site
aj2003 is offline  
Old 01-20-2005, 05:49 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by aj2003
ok 3200 it is. you think ill have any need to o/c yet with that plus a gig 2x512 corsair xmspro dual channel, msi 6600gt and msi neo4 nForce4 board?
doubtful you will NEED it, but hey if you get bored and want a fun hobby it's available.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 01-20-2005, 07:15 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

You dont need to, but its a good idea. Have you thought about what cooling system setup your going to have? Thats always fun.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 01-21-2005, 05:15 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
aj2003's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,094
Default

well i was gonna use a xp120 and a case that has 2 120mm fans 3 80mm fans and the psu has another 120mm fan so gonna be quite cool, was thinking of investing in a fan controler aswel
__________________

__________________
AMD x2 5000+ black edition at 3.3GHZ zalman cnps 9700-NT
Gigabyte GA-M57SLI-S4 motherboard
3072mb: OCZ ddr800 gold
2x 7800GTX in SLI for 20" viewsonic
OCZ 600watt power supply
www.angelic-accessories.co.uk - plug for my gfs site
aj2003 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.