3500 vs. 3200 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-18-2005, 10:05 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default 3500 vs. 3200

i just ordered a pc with 3200 and now i believe i can send it back to get a 3500 for the same price is it worth it is the 3500 as over clockable i was goingt otry to attempt my frst overclock and was wondering whick was better ....?
__________________

__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Old 11-18-2005, 11:37 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

3200 will get a higher overclock (since
3500 will be easier to over clock (FSB will not have to pushed as high)
Well it depends (motherboard, memory)

They are exactly the same except for the fact that the multiplier is set as a different value

The 3500 version of the opteron (1mb cache 2Ghtz) is most likely the best overclocker out now
__________________

turtile is offline  
Old 11-19-2005, 03:31 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

i wouldnt bother sending it back. 3200's are good overclockers and there isnt much difference between the 3200+ and 3500+.
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 11-19-2005, 04:03 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: USA
Posts: 162
Send a message via AIM to Nissanspecv04
Default

Quote:
Originally posted by waynejkruse10
i wouldnt bother sending it back. 3200's are good overclockers and there isnt much difference between the 3200+ and 3500+.

i agree but if its an even exchange then why not, this way if you dont like the overclock you still have a faster processor.
Nissanspecv04 is offline  
Old 11-19-2005, 08:31 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,057
Send a message via AIM to zerodayATK
Default

ok but i was just wandering because i might send it back to upgrade the mobo and graphics card and if they would give me the 3500+ i was just wandering if it was alot better and if it wuold be able to be overclocked
__________________

FORMERLY THEYOYOKID303
zerodayATK is offline  
Old 11-19-2005, 03:54 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: USA
Posts: 162
Send a message via AIM to Nissanspecv04
Default

well stock for stock the 3500 will be better but the 3200 is a little better to be overclocked.
Nissanspecv04 is offline  
Old 11-19-2005, 04:24 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

3500+ and 3200+ will overclock the same, with the 3500+ being a little better in some cases. >_< Duh.

There isn't that much difference though. You won't notice .2GHz unless you're benchmarking. But an upgrade of the mobo and video card is well worth sending it back. Do it.
__________________

Flanker is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.