3500+ overclock? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-23-2006, 12:54 AM   #1 (permalink)
MetalHead Techie
 
mole1135's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 347
Send a message via AIM to mole1135 Send a message via Yahoo to mole1135
Angry 3500+ overclock?

I finnally decided to overclock my proc. its an amd 3500+ with the stock cooler on and some As5. i cant seem to get it higher than 2.3 ghz. i think that was 212 fsb and the v core was at 1.45
i sits there fine and ran cpumark and got 4491.6 but as soon as i start to play a game it shuts down.

so i cleared the cmos and went to 2.27 ghz and it runs fine. wat should i do
__________________

__________________


AIM- Mole1135 Yahoo mail- Mole1135@yahoo.com
mole1135 is offline  
Old 04-23-2006, 08:21 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Ridlyn's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,920
Default

Have you been running prime95 to make sure its stable?
__________________

__________________
Quote:
Originally Posted by Sylus View Post
Could have been worse, you could have been raped by a clown.
Ridlyn is offline  
Old 04-23-2006, 08:16 PM   #3 (permalink)
MetalHead Techie
 
mole1135's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 347
Send a message via AIM to mole1135 Send a message via Yahoo to mole1135
Default

no
__________________


AIM- Mole1135 Yahoo mail- Mole1135@yahoo.com
mole1135 is offline  
Old 05-01-2006, 03:15 PM   #4 (permalink)
MetalHead Techie
 
mole1135's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 347
Send a message via AIM to mole1135 Send a message via Yahoo to mole1135
Default

Cmon Should i be getting it higher or not
__________________


AIM- Mole1135 Yahoo mail- Mole1135@yahoo.com
mole1135 is offline  
Old 05-01-2006, 03:40 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

Hey
hi
Why dont you raise yuor VCORE
HEY THATS A GREAT IDEA
well im here to help
well thanks
pfff

also run a memory divider so we can eliminate the ram problem
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 05-02-2006, 02:17 AM   #6 (permalink)
MetalHead Techie
 
mole1135's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 347
Send a message via AIM to mole1135 Send a message via Yahoo to mole1135
Default

I'll take the vcore up to 1.55 or 1.575 and let you know

I dont know how to run a mem. divider, so ill read up on it and let you know
__________________


AIM- Mole1135 Yahoo mail- Mole1135@yahoo.com
mole1135 is offline  
Old 05-02-2006, 03:48 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 559
Default

Check every step you take, by running Prime95 for at least an hour. Don't just increase voltage blindly. A warning mate, do you really want to cook that nice CPU of yours?
__________________
AMD64 X2 4400+
DFI Lanparty Ultra-D
2GB Kingston Hyper-X (2-3-2-6)
TT Big Typhoon
eVGA 7900GT KO Superclocked (650/1650)
250GB Maxtor DiamondMax SATA2 HDD
Hiper Type-R 580W SLi PSU
19" Sony Trinitron CRT
magouster is offline  
Old 05-02-2006, 09:00 AM   #8 (permalink)
MetalHead Techie
 
mole1135's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 347
Send a message via AIM to mole1135 Send a message via Yahoo to mole1135
Default

not generally no...................lol
__________________


AIM- Mole1135 Yahoo mail- Mole1135@yahoo.com
mole1135 is offline  
Old 05-02-2006, 06:29 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Ok ok woa dude, your pushing the voltage there, it's not going to do anything. If I were you I'd raise the ram voltage or run it on a divider.
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 05-02-2006, 10:13 PM   #10 (permalink)
Do work.
 
molsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1,177
Send a message via AIM to molsen
Default

for the love of the processor, read some overclocking FAQ's
__________________

__________________
http://mattjolsen.tumblr.com
flickr

Intel E8400 @ 3.78ghz
8gb (4x2gb) G.SKILL DDR2 1600 @ 420mhz, 5-5-5-12
ASrock P43Twins1600 (hates RAM dividers)
WD Caviar 500gb + 250gb hdd, 32mb cache
eVGA 7900gs @ 585/1700mhz
OCZ GameXStream 600w PSU
Sound Blaster X-Fi Platinum
Cooler Master Centurion 5 case
molsen is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.