1t and 2t - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-26-2007, 10:34 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
LeftEyeBlind's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: America
Posts: 482
Send a message via MSN to LeftEyeBlind
Default 1t and 2t

How big of a performance loss would it be to take my ram to 2t? (as it allows for higher cpu overclocking)
__________________

__________________
PROJECT WOLFDALE<br><br>GIGABTE GA-P35-DS3L (Rev. 2)<br><br>Intel Core 2 Duo e8400 "Wolfdale" 3.66Ghz<br><br>2X512MB Patriot Extreme - 1X1GB Mushkin<br><br>BFG 8800GT OC<br><br>Antec Nine Hundred
LeftEyeBlind is offline  
Old 11-26-2007, 10:55 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Pdawg's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: American in Hong Kong
Posts: 383
Default Re: 1t and 2t

Very very little
__________________

__________________

3dMark06 = 13,687
Futuremark - ORB - Project Comparison
Antec 900 (Modded)
Q6600 G0 @ 3.3GHz (8multi x 413FSB; 1.3375v)
Asus P5K Deluxe
Tuniq Tower 120 (Lapped)
XFX 8800GTS @ 703/1,008 (ATItool)
2G Corsair XMS2 DDR2-826 2T 4-4-4-12
Seagate 7200.10 320G
LiteOn 20x DL DVD-Rw
Acbel 607W
Windows XP Pro 32bit
Pdawg is offline  
Old 11-26-2007, 11:01 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
LeftEyeBlind's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: America
Posts: 482
Send a message via MSN to LeftEyeBlind
Default Re: 1t and 2t

Good.

With 1t I can get my cpu to 2.66Ghz without having to underclock my ram to slower frequencies (350MHz), but with 2t I can jack it up to 2.8 and have my ram running at 450Mhz.
__________________
PROJECT WOLFDALE<br><br>GIGABTE GA-P35-DS3L (Rev. 2)<br><br>Intel Core 2 Duo e8400 "Wolfdale" 3.66Ghz<br><br>2X512MB Patriot Extreme - 1X1GB Mushkin<br><br>BFG 8800GT OC<br><br>Antec Nine Hundred
LeftEyeBlind is offline  
Old 11-27-2007, 12:05 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: 1t and 2t

My ds3r board let me run my memory at 4-4-4-12 1t, but my 680i board wouldnt boot unless i switched it to 2t I honestly havent noticed any difference though. Can't wait until my tracers come in. Ordered 3 sets at 49.99 each no rebate
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-27-2007, 03:56 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: 1t and 2t

3 sets?
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 11-27-2007, 12:03 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: 1t and 2t

2 for the gaming rig, and 1 set for the media rig. I'm gonna overclock the crap out of that e2180.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 11-27-2007, 12:28 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
synergy's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: 15 Hive
Posts: 2,284
Send a message via MSN to synergy Send a message via Yahoo to synergy
Default Re: 1t and 2t

Yea...my last rig had 1t ram and this one 2t and I have noticed no difference. I would almost argue that you will get more performance out of 2t because you can get higher clocks.
__________________

__________________
i7 2600K | TRUE 120 w/ Xigmatek XLF-F1253 | Asus Sabertooth P67 | 16 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
EVGA GTX 560Ti | 256 GB Plextor M3 SSD |80 GB Intel X25-M SSD | Corsair Graphite 600T
Coolermaster Purepower 850W | Samsung 25.5" 1920x1200 | Windows 7 Pro 64-bit


HTPC: AMD FX-4100 3.6 GHz | Gigabyte GA-880GM mATX w/ ATI Radeon HD 4250 | 8 GB G.Skill RipjawX DDR3 1600
LG Blu-Ray/HD-DVD ROM + DVD RW | 60 GB OCZ Vertex SSD | WD Caviar 1 TB | Antec Veris Fusion Black HTPC Case
Logitech diNovo Edge KB | Win7 Pro 64-bit
3dMark06 23,159 | 3dMark Vantage 23,579 | TF2 Stats Page | BC2 Stats | BF3 Stats
MCSE (SharePoint 2013), MCITP & MCTS (SharePoint 2010), CIW
synergy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.