1200 gaming pc - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-23-2005, 08:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6
Default 1200 gaming pc

I have $1200 to spend on a new pc along with 2 or 300 my brother may pitch in for a moniter... i wanted something that will be able to run doom 3 or hl2 games on higher res with eyecandy on with smooth frame rates.. ive looked around and came up with this.

MSI - K8T Neo2-F MS 64 3200 939 - $281
eVGA - EVGA 6800 ULTRA 256MB - $423
Samsung - 2GB Kit (1GBx2) PC3200 - $216
Western Digital WD2500JD 250GB - $129
House Brand - CS808 Case - $35
NEC - FE1250PLUSBK 22 inch - $249
Audigy2 ZS Platinum Pro - $217

$1550

I did some other lookin around and think im going to get the BFG 6800 Ultra OC instead of the evga... no more $$ for speakers, haha.


Any ideas on if this is a wise system to spend my 1200 on?.. and is the SLI & pci-x worth it now? or wait till they bring some better motherboards?
__________________

x2designstudios is offline  
Old 04-23-2005, 08:10 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Get the eVGA Ultra, and dont get 2GB of RAM. 2GB of RAM is a huge waste. Get 2x512mb sticks. PCI Express is worth it. SLI is not worth it. I would also get a cheaper sound card. Thats way to expensive for your budget. I suggest the normal ZS.
__________________

__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 04-23-2005, 08:26 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6
Default

Well i was thinkin of gettin a Platinum card because i plan on doing things with band recordings and working with digital music... i heard the platinum pro was best for this, is this true?..

And i looked @ some memory, if i dont get the 2 gigs ill spend about the same and get 1 gig of some better stuff.
Kingston HyperX 1GB pc3200 (2 x 512MB) 184-Pin - $200

and what about case mods and fans.. worth it to mess with that stuff?
x2designstudios is offline  
Old 04-23-2005, 08:51 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,019
Default

With that system you shouldnt need excessive cooling. The heatsink on the 6800 U pretty much covers heating issues with the card. 3200+ wont make much heat, so in that respect your fine. Just pick up a cheapo case and add some fans. Cathodes/Neons and LEDS have no use other than draining your PSU. I bought a tsunami dream window a while ago and am now regretting it. The whole window / lights is totally overrated.. just means you've gota keep the wires all managed >.<
__________________
Sig reinstated. SigSanta
VIII is offline  
Old 04-23-2005, 09:39 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

I would buy the RAM, I dont believe it is a waste, my brother just bought another gig which brings him up to 2 gigs, and he said he is really impressed on the improvements.
algu7344 is offline  
Old 04-24-2005, 12:56 AM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

light and those other stuff is wat overrated and don't listen to the guy above, 1 gig is more than enough; also, creative's audigy line sucks for music recording etc.

AMD athlon 64 3200+(winchester)
dfi lanparty ultra-d
1 gig twinmos ram
eVGA 6800gt (gt > ultra unless you have $1000 liquid cooling)
any case
OCZ modstream 520w
2x seagate 120GB SATA in RAID0
m-audio revolution, m-audio audiophile 2496, or creative emu 0404

that's probably the best build
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-24-2005, 01:38 PM   #7 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

Quote:
Originally posted by kenan
It looks pretty good but it seems you are missing a drive or two, speakers, and an ASUS mobo. 1 gig ram is really enough..... at least for now.....
yes, for the drive, there's none better than the NEC 3510A and a floppy if you need one

1 gig of ram is more than enough

and why an asus mobo? they suck
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-24-2005, 02:59 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

diablo2, you obviously know absolutely nothing about video processing.....
algu7344 is offline  
Old 04-24-2005, 03:03 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

Quote:
Originally posted by algu7344
diablo2, you obviously know absolutely nothing about video processing.....
video processing needs more than 1 gig

the guy is playing hl2 and doom3, which doesn't take up to 1 gig
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-24-2005, 04:24 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 413
Default

yea, and so does doom 3.
__________________

algu7344 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.